Zuid Afrika malariavrij

Sommige reizigers vinden het niet prettig om tijdens een rondreis Zuid Afrika pillen tegen malaria te moeten slikken. Ook voor jongere kinderen kan het onprettig zijn deze voorzorgsmaatregelen te moeten nemen. Wilt u toch genieten van het beste dat Zuid Afrika te bieden heeft, zonder gebonden te zijn aan anti-malariapillen? De complete rondreis 'Zuid Afrika malariavrij' is dan een uitstekende oplossing om het land volledig te kunnen beleven. U reist van Kaapstad naar Port Elizabeth en bezoekt onder meer de Kaapse wijngebieden, de Tuinroute, en sluit af met een aantal dagen safari in nationaal park Addo.

Reisduur: 16 dagen, 15 nachten

Reissom: Vanaf € 3019 per persoon (hoog), vanaf € 2389 per persoon (laag)

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Vlucht naar Kaapstad

kaapstad luchtfoto

Vandaag stapt u op de vlucht die u naar Zuid Afrika brengt. De dagvlucht met KLM brengt u in iets meer dan elf uur tijd naar de luchthaven van Kaapstad. Na de douaneformaliteiten en het ophalen van de bagage wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. Bij deze ontmoeting ontvangt u direct een uitgebreid informatiepakket met routebeschrijvingen en lokale vouchers. Hierna volgt een transfer naar het hotel voor de komende dagen. We hebben een perfect kleinschalig hotel gevonden aan de voet van de Tafelberg, in de rustieke wijk Higgovale. Een prima uitvalsbasis de komende dagen voor het bezoeken van onder meer het centrum, het Victoria & Alfred Waterfront en natuurlijk de Tafelberg. De kamer is ruim, maar toch intiem, niet overdadig gedecoreerd maar elegant. De kingsize-bedden zijn extra lang. Verder vind je in de kamer een flatscreen televisie met DVD-speler, telefoon, een kluisje en airconditioning. Het ontbijt is inbegrepen. 

Naam accommodatie: 2inn1 Kensington Stijl: urban oasis

Dag 2: Kaapstad

Kaapstad luxe hotel

Goed uitgerust wacht de volgende morgen een uitgebreid ontbijt. Aansluitend zal de auto worden bezorgd waarmee u Kaapstad en omgeving zelf zult gaan verkennen. U heeft dan ook maar liefst drie volle dagen te besteden in één van de mooist gelegen steden in de wereld. Binnen korte afstand van het hotel zijn al een hoop dingen te beleven. Zijn de weersomstandigheden goed, grijp het moment dan aan voor een bezoek aan de Tafelberg. Met de kabelbaan bent u in ongeveer tien minuten boven en geniet u van een prachtig uitzicht over het Kaapse schiereiland en de stad. Voor de sportieveling is de wandeltocht van een uur of twee naar de top overigens een aanrader. Een tweede niet te missen attractie zijn de tuinen van Kirstenbosch, gelegen aan de oostzijde van de Tafelberg. In deze botanische tuinen is het makkelijk uren rond te dwalen en te genieten van de kleurrijke bloemen en beeldende kunst, ook hier is het heerlijk lunchen of picknicken. Laat u 's avond in het hotel informeren over goede plaatsen om te eten, het personeel maakt graag de nodige reserveringen.

Naam accommodatie: 2inn1 Kensington Stijl: urban oasisDag 3: Kaapstad

pinguin boulders beach kaapstad strand

Verdere ideeën voor activiteiten in Kaapstad zijn er te over: wat dacht u van een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent? Of wellicht dat op een stralende dag de modieuze stranden van de stad aantrekkelijker lijken. De stranden van Camp's Bay, Clifton of Llandudno zijn dan absoluut plekken die u gezien moet hebben. Vanaf het V&A Waterfront vertrekken dagelijks de veerboten naar Robben eiland, de plaats waar in ballingschap de fundamenten voor het huidige Zuid Afrika gelegd werden. Ook kunt u ervoor kiezen een dagje buiten de stad door te brengen. In dat geval is het leuk om een bezoek te brengen aan de niet veel verder gelegen wijnlanden rondom het fotogenieke Stellenbosch. Vanuit de stad liggen Stellenbosch en Franschhoek op slechts een klein uurtje rijden, en waan u zich direct in een andere wereld. 

Naam accommodatie: 2inn1 Kensington Stijl: urban oasis

Dag 4: Kaapstad uThando Community Projects excursie

uThando excursie

Om het meeste te halen uit uw verblijf in Kaapstad plannen we een excursie in die een halve dag duurt. Dit is geen gewone activiteit, maar de uitgelezen kans om in contact te komen met de lokale bevolking. Het uThando initiatief is een reeks van projecten in Kaapstad dat zich richt op de verbetering van de dagelijkse leefomstandigheden van mensen uit de stad. Het werk dat gedaan wordt loop sterk uiteen: milieuprojecten, theater- en danscursussen, maar ook kinder -en bejaardentehuizen. Vandaag zult u een bezoek brengen aan één van deze projecten en maakt kennis met het indrukwekkende werk (en de mensen) dat hier verricht wordt. Het programma van de excursie wisselt elke dag. Meer informatie is te vinden op onze uThando pagina. We kunnen iedereen deze excursie van harte aanraden. Vanavond zult u in hetzelfde hotel overnachten.

Naam accommodatie: 2inn1 Kensington Stijl: urban oasis

Excursie keuze - Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat niet alle smaken hetzelfde zijn. Om deze reden hebben we voor onze reizigers een excursie-keuzemenu samengesteld. Bezoekt u liever een dagje de wijnlanden, gaat u uitwaaien op de woeste Kaap de Goede Hoop, of brengt u een bezoek aan Robbeneiland? Zuid-Afrika In stijl bied al deze mogelijkheden; één excursie is namelijk inbegrepen in de prijs. U hoeft dus alleen nog maar een keuze te maken uit ons Kaapstad excursie menu.

Dag 5: Kaapstad - Franschhoek (of Hermanus in het walvisseizoen)

franschhoek hotel

Volledig gewend aan het Kaapse leven zult u vandaag de stad gaan verlaten. De volgende bestemming bevindt zich gelukkig niet veel verder, geen al te grote rijafstand dus. Via het dorp Stellenbosch rijdt u door de heuvelachtige wijnstreek naar Franschhoek. Franschhoek ligt in een vruchtbare vallei en wordt bijna volledig omsloten door bergen. Vanmiddag heeft u de gelegenheid het dorp te ontdekken. Leuk is het om een bezoekje te brengen aan het Hugenotenmuseum aan het einde van de hoofdstraat. Hier is veel te zien over de bijzondere historie van dit, tot voor kort, slaperige dorpje. Franschhoek heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen met dank aan de culinaire ontwikkeling van het dorp. Een enorm aantal restaurants van wereldklasse waarvan vele in de prijzen zijn gevallen zijn hier te vinden. Goede wijn wordt hier dus gecombineerd met verrukkelijk eten. (Dagafstand totaal circa 80 kilometer) 

Naam accommodatie:
Franschhoek Country House (of Oceans 11) Stijl: classic country retreat


Dag 6: Franschhoek (of Hermanus in het walvisseizoen)

wijn proeven zuid afrika

Er is een hoop te zien en te doen in de omgeving, dus bijtijds vertrekken is een must. Natuurlijk mag een bezoek aan een wijnboerderij niet ontbreken de omgeving. Het is aan te raden in de richting van Stellenbosch te rijden over de Helshoogtepas. Onderweg passeert u veel grote en kleinere wijnboerderijen; voor vertrek is het handig even bij de receptie te vragen welke boerderijen het aantrekkelijkst zijn om te bezoeken. Onze favorieten zijn onder andere Kanonkop Estate, Bosch en Dal, Blaauwklippen en Waterford. Terug in Franschhoek is het, met een keuze uit 31 restaurants, verdraaid lastig om tot een besluit te komen waar te dineren. Wij kunnen u in ieder geval ‘Topsi & Company’ aanraden, vlak van de hoofdweg. U slaapt deze twee nachten in een ruim opgezette accommodatie, omgeven door wijngaarden. De comfortabele kamers van de accommodatie beschikken allen over een eigen buitenterras en airconditioning. 

Naam accommodatie: Franschhoek Country House (of Oceans 11) Stijl: classic country retreat

Zuid Afrika walvisseizoen - Grofweg tussen medio augustus en medio december heeft u in Zuid Afrika de unieke gelegenheid walvissen te zien vanaf het vasteland. De 'Southern Right Whales' komen elk jaar naar Hermanus en blijven in de baai van kustplaatsje Hermanus. Walvis vrouwtjes arriveren het eerst; de eerste maanden nemen zij de tijd om voor hun jongen te zorgen. In oktober is de populatie op haar hoogtepunt, de mannetjes komen dan aan en halen de vrouwtjes en jongen op voor de lange tocht terug naar het noorden. De walvissen komen tot zeer dicht aan de kust, soms wel tot slechts twintig meter. Gedurende deze maanden raden we aan te verblijven in Hermanus, zodat u dit schouwspel van dichtbij kunt meemaken. Kijk voor meer informatie over de accommodatie bij onze stijlmodule 'Proef Afrika: wijn en walvissen'.

Dag 7: Franschhoek - Swellendam

swellendam luxe

De route vervolgt zich verder naar het oosten. Via een aantal indrukwekkende bergpassen bereikt u de snelweg N2. Zo schiet de rit naar Swellendam aardig op. Dit dorp is één van de oudere nederzettingen van de vroegere Kaapkolonie, wat zich vertaalt in een grote hoeveelheid oude gebouwen in het dorp met prachtige Kaaps-Hollandse gevels. U bent de komende twee nachten te gast in de zeer bijzondere accommodatie van de Nederlandse Carla en Maarten. Zij beschikken hier over een prachtige, moderne lodge aan de rand van het dorp. Alle kamers hier hebben een verschillend thema. (Dagafstand totaal circa 160 kilometer)

Naam accommodatie: Bloomestate Stijl: minimalistic chic

Dag 8: Swellendam

bontebok

Veel reizigers maken van de gelegenheid gebruik om in Swellendam even bij te komen van alle opgedane indrukken van de afgelopen dagen. Deze lokatie is daar dan ook meer dan geschikt voor: De zeer ruime tuin nodigt uit om eens lekker onderuit te gaan zitten bij het zwembad of de jacuzzi. Een dvd'tje meenemen uit de uitgebreide collectie kan ook. Natuurlijk is er in de omgeving ook voldoende te ondernemen. De moeite waard is het om in het walvisseizoen (augustus - november) naar De Hoop natuurreservaat te rijden. Hier kunt u met grote regelmaat vanaf de kust deze gigantische zoogdieren spotten. Ook leuk is een bezoekje aan Bontebok National Park, vrijwel om de hoek van het dorp. Hier vindt u een grote populatie bijzondere bontebokken, een zeldzaamheid in Zuid Afrika. Het ontbijt tijdens het verblijf is inbegrepen.

Naam accommodatie: Bloomestate Stijl: minimalistic chic

Dag 9: Swellendam - Oudtshoorn (Swartberg Pass)

oudtshoorn hotel

Weer op pad vervolgt de weg zich vanaf de stad George landinwaarts. Hier passeert u een bergketen en eenmaal aan de andere kant waant u zich in een andere wereld. Welkom in de Kleine Karoo, een semiwoestijn. In het gebied hier wordt veel fruit verbouwd: vooral perziken, abrikozen en sinaasappelen. Wanneer u hier aan het begin van de zomer bent (november – december) staan er veel stalletjes langs de weg die vers fruit voor een schijntje te koop aanbieden. Onderweg passeert u Oudtshoorn, het centrum van de Zuid Afrikaanse struisvogelteelt. Vanaf hier is het nog ongeveer 40 minuten rijden naar de voet van de Swartberg Pass. U slaapt vanavond in een kleine karakteristieke lodge die precies aansluit bij de sfeer van het gebied. Het bijbehorende restaurant serveert uitstekende gerechten. Het is dan ook heerlijk om met een goed glas wijn buiten van de haast eindeloze zonsondergang te genieten. De kamers zijn sfeervol en comfortabel ingericht. (Dagafstand totaal circa 260 kilometer)

Naam accommodatie: Swartberg Country Manor Stijl: mountain splendour


Dag 10: Oudtshoorn (Swartberg Pass) - Plettenberg Bay

plettenberg baai lodge

Wijzelf vonden het erg leuk om tijdens ons verblijf aan de voet van de bergen nog voor zonsopgang op te staan. Het is dan namelijk mogelijk om in alle vroegte de Swartberg Pass op te rijden en bovenop te genieten van de zonsopkomst. Rijd wel rustig, de weg is natuurlijk erg bochtig en stijl, maar de beloning op de top is het meer dan waard. Let wel: het kan erg koud zijn zo vroeg in de morgen. Weer beneden kunt u genieten van het ontbijt waarna u uw weg vervolgt naar Plettenberg Bay. Overnachten doet u de komende dagen in een luxe lodge vlak buiten Plettenberg Bay zelf. Het grote terrein van de lodge is eigenlijk een soort mininatuurreservaat, het voelt als ver van de bewoonde wereld. In werkelijkheid bent u vlakbij een bedrijvige kustplaats, met alle gemakken van dien. Het verblijf heeft een Afrikaanse look & feel. Kingsize bedden, open haard voor de koudere dagen, privé patio met overweldigende uitzicht over de bossen en mini-bar zijn standaard. Ook is er een heerlijk groot zwembad met een weids uitzicht over de kloof waar de Matjies rivier doorheen stroomt. (Dagafstand totaal circa 190 kilometer) 

Naam accommodatie: Hog Hollow Country Lodge Stijl: African fusion

Dag 11: Plettenberg Bay

tuinroute tsitsikamma

Plettenberg is een perfecte uitvalsbasis om de vele activiteiten in de regio te ontdekken. Zo zijn er in het seizoen (eind juli tot begin november) walvissen te zien in de baai. Het hele jaar door verblijden de vele duizenden 'bottlenose' dolfijnen bezoekers van Plett. Kies één van de ruime stranden in de buurt om fantastisch te wandelen of een goed boek open te slaan. Maar er is hier vooral veel te doen. Ontdek om te beginnen het Tsitsikamma National Park, op iets minder dan een uurtje rijden van de accommodatie. Dit park ligt direct aan de kust waar gigantische golven stukslaan op de rotsen. U kunt hier mooie, actieve, wandelingen maken waar u tussen de eeuwenoude bossen en de kust loopt. De beste manier om naar Tsitsikamma te rijden is niet via de N2, de oude, kleinere wegen zijn juist wonderschoon en nemen u mee door de diepe kloven van de rivieren die hier in zee uitkomen. Vanavond slaapt u nog een nachtje in dezelfde accommodatie, vlak buiten Plettenberg Bay.

Naam accommodatie: Hog Hollow Country Lodge Stijl: African fusion

Dag 12: Plettenberg Bay - Addo Elephant Park private lodge

olifanten addo

De laatste dagen van deze bijzondere malariavrije rondreis Zuid Afrika zult u in stijl afsluiten. De komende dagen staan in het teken van het maken van safari's in één van Zuid Afrika's leukste wildparken. Addo Elephant National Park is overweldigend groot: een slordige 164.000 hectare (groter dan de provincie Utrecht). Het is eenvoudig te bereiken via Port Elizabeth, op zo'n 75 kilometer, en ligt middenin de Zuurbergen. Eén van de leukste lodges bevindt zich in een privé-gebied, binnen de grenzen van het park. De accommodatie waar u zult slapen was vroeger een boerderij en is dan ook in typische Oostkaap stijl gebouwd. De lodge beschikt over slechts acht kamers, zo is er veel aandacht voor detail en zal het personeel er alles aan doen om het u naar de zin te maken. Ook troffen we hier een aantal van de meest kundige rangers die we tegenkwamen op deze malariavrije rondreis Zuid Afrika. Met veel liefde voor de natuur en de omgeving delen ze graag hun kennis over het vele wild tijdens de inbegrepen activiteiten. Vanmiddag gaat u dan ook al op pad met uw eigen ranger in een open safariauto op zoek naar olifanten en leeuwen.

Naam accommodatie: RiverBend Lodge Stijl: old safari farmhouse


Dag 13: Addo Elephant Park private lodge

Addo privélodge

Addo is vooral bekend vanwege de olifanten waarvan er ooit, na veel stropen, nog maar elf over waren. Inmiddels beschikt het wildpark weer over een gezonde populatie van zo'n 450 olifanten. De kans is dan ook klein deze gigantische zoogdieren niet tegen het lijf te lopen, soms zelfs voor de lodge. Vandaag staat u vroeg op, net voor zonsopkomst. Wat volgt is een bijzondere ervaring; uw eerste ochtend gamedrive in Addo. Een gamedrive in de morgen heeft een ander karakter dan een avondactiviteit: er is ander wild te zien in een compleet andere sfeer. U stapt in de open Landcruiser en betreedt het park met een aantal andere gasten en de ranger. Er is kans dat u een deel van de ‘Big Five’ zult spotten, te weten olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en neushoorns. De tocht wordt halverwege onderbroken voor een lekkere kop koffie middenin de bush. U zult  zeker de voordelen ervaren van het reizen met een lokale gids: hun ogen zijn getraind op het spotten van dieren die een ander makkelijk mist. Bij terugkomst staat het ontbijt klaar en kunt u nagenieten van het echte Afrika. Tot een uur of vier is het tijd voor ontspanning waarna u deel zult nemen aan de tweede gamedrive van vandaag.

Naam accommodatie: RiverBend Lodge Stijl: old safari farmhouse

Dag 14: Addo Elephant Park private lodge

olifant addo

Vandaag verder de kans om Addo beter te leren kennen en de dieren te zien, die u eerder moest missen. Tijdens de ochtendrit zult u merken dat je ogen meer gewend zijn aan het zoeken van wild. Misschien ben u zelf vandaag de eerste die een slapende leeuw onder een boom spot. In overleg met de ranger kunt u specifiek op zoek gaan naar dieren die u nog niet eerder hebt gezien. Na het ontbijt kunt u weer even rusten: geen overbodige luxe als de wekken zo vroeg gaat. Tijdens de laatste gamedrive misschien nog de kans om een moeilijk te spotten luipaard te zien. De motor van de auto gaat dan uit, de lichten worden gedimd en iedereen fluistert. En dan is het luisteren... komt er wel of geen actie? Een zeer spannende ervaring. Na een dag vol nieuwe indrukken zult u gegarandeerd goed slapen aan het einde van deze heerlijke dag in Afrika. Uiteraard is er eerst nog een heerlijk diner onder de fonkelende sterrenhemel. 

Naam accommodatie:
RiverBend Lodge Stijl: old safari farmhouse

Dag 15: Addo Elephant Park - Port Elizabeth - retourvlucht Amsterdam

addo lodge luxe

Na een laatste safari in de morgen zult u in de loop van de dag koers zetten naar Port Elizabeth, zo'n 75 kilometer verderop. Hier wordt de huurauto ingeleverd op de luchthaven en vliegt u aansluitend via Johannesburg of Kaapstad terug naar Amsterdam. Tijdens de overstap nog alle tijd om wat inkopen te doen of voor een maaltijd. De volgende morgen komt u aan in Nederland.

Deze luxe Zuid Afrika rondreis aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer inspiratie gaat u terug naar het overzicht van luxe rondreizen Zuid Afrika.Deze rondreis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (inbegrepen) en binnenlandse vlucht.

Aanvang

Dagelijks.

In- en exclusief

Inclusief: autohuur categorie C; binnenlandse vlucht Port Elizabeth - Johannesburg; meet & greet; routeinformatie; transfer na aankomst luchthaven Kaapstad

Exclusief: bijkomende kosten autohuur (meer informatie); entree parken; optionele excursies; intercontinentale vluchten; persoonlijke uitgaven en fooien

Meer informatie vindt u in het PDF overzicht

Deel deze pagina: