Proef Afrika: wijn & walvissen

Vrijwel iedereen die rijdt van Port Elizabeth richting Kaapstad verkiest daarvoor de ‘Tuinroute’. Vergeten wordt vaak dat tussen Kaapstad en de Tuinroute een aantal minder bekende, maar meer authentieke plekjes liggen. Wij raden u aan de gebaande paden te verlaten en te kiezen voor een alternatieve, door ons uitgestippelde route. Die route leidt je langs historische architectuur, luxueuze wijnboerderijen op uitgestrekte landgoederen, de beste locaties om walvissen te spotten en de betere restaurants. In vijf dagen tijd bezoekt u de culinaire hoofdstad van Zuid Afrika en de omliggende wijnlanden. U bezoekt de zuidelijke kust van de Kaapprovincie en overnacht in een gezellig kustplaatsje waar tijdens het walvisseizoen (juli – november) met grote zekerheid deze enorme zoogdieren te spotten zijn.

Reisduur: 5 dagen, 4 nachten

Reissom bij twee personen: Vanaf € 539 per persoon (hoog), vanaf € 509 per persoon (laag)

Reisperiode: Gehele jaar (walvisseizoen Hermanus medio juli tot en met november)

Dag 1: Swellendam - Hermanus

hermanus luxe hotel

Na het bezoek aan de Tuinroute rijdt u dwars door de Overberg in de richting van Kaapstad. Het uitzicht onderweg over de eindeloze graanvelden is prachtig. Bij het dorpje Botrivier verlaat u de snelweg en rijdt verder richting naar de kustplaats Hermanus om walvissen te spotten. De oceaan komt in zicht, nadat u het dorpscentrum bent doorgestoken, en afslaat richting het guesthouse. Het guesthouse biedt vrij uitzicht over zee. Iedere kamer op de eerste verdieping heeft een eigen balkon. Verder zijn de kamers standaard ingericht met kluisje, koffie/theefaciliteiten, televisie en vloerverwarming. Een uitgebreid ontbijt op het buitenterras of aan het (verwarmde) zwembad is inbegrepen. (Dagafstand totaal circa 140 kilometer)

Naam accommodatie: Oceans Eleven Stijl: coastal delightDag 2: Hermanus

hermanus hotel

Vandaag kunt u Hermanus en omgeving ontdekken. Misschien wordt u deze dag wel verrast en bezoeken walvissen de baai waaraan het guesthouse gelegen is. De zogenaamde 'Southern Right Whales' komen elk jaar naar Hermanus en blijven van eind juli / begin augustus tot en met november in de baai van Hermanus. Walvis vrouwtjes arriveren het eerst; de eerste maanden nemen zij de tijd om voor hun jongen te zorgen. In oktober is de populatie op haar hoogtepunt, de mannetjes komen dan aan en halen de vrouwtjes en jongen op voor de lange tocht terug naar het noorden. De walvissen komen tot zeer dicht aan de kust, soms wel tot slechts twintig meter. U kunt ze bij wijze van spreken bijna aanraken. Verblijft u tijdens deze maanden in Hermanus dan is het onwaarschijnlijk dat u het dorp verlaat zonder een aantal mooie foto’s van de Southern Right Whale. Bent u buiten het seizoen op bezoek, dan kunt u alsnog alle kanten op. De stranden zijn heerlijk om te luieren of voor een wandeling, en voor dat laatste zijn de achterliggende bergen ook zeer geschikt. De sensatiezoeker kan een haaienduik maken in het nabij gelegen Gansbaai, een van de weinige plekken op aarde waar er tussen witte haaien gezwommen kan worden – in een kooi, dat wel.

Naam accommodatie: Oceans Eleven Stijl: coastal delight

Dag 3: Hermanus - Franschhoek

zuid afrika walvis

Vandaag volgt een korte rit verder in de richting van Kaapstad. We raden aan de grote snelweg over de bergen links te laten liggen en bewust te kiezen voor de veel leukere tocht langs de kust. Onderweg passeert u een aantal slaperige kustplaatsjes, dan kronkelt de weg langs rotspartijen, bergen en steile afgronden, direct aan de oceaan: spectaculair. Franschhoek is een klein dorp gelegen middenin een vallei, tussen de bergen. Het dorpje heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen met dank aan de culinaire ontwikkeling van het dorp. Een enorm aantal restaurants van wereldklasse -waarvan vele in de prijzen zijn gevallen- zijn hier te vinden. Franschhoek vormt bovendien samen met Paarl en Stellenbosch de ‘wijndriehoek’. Het goede eten wordt dus gecombineerd met verrukkelijke wijn. Reis naar uw accommodatie welke aan de rand van het dorpje is omgeven door wijngaarden. Het geheel creëert een echte 'country feeling'. De comfortabele kamer beschikt over airconditioning, mini-bar, koffie/theefaciliteiten en een eigen buitenterras. (Dagafstand totaal circa 160 kilometer)

Naam accommodatie: Franschhoek Country House Stijl: classic country chic

Dag 4: Franschhoek

wijnboerderij Zuid Afrika

Vandaag kunt u uitgebreid genieten in de Wijnlanden. Er is een hoop te zien en te doen in de omgeving, dus bijtijds vertrekken is een must. Zo kunt u de dag beginnen met een bezoek aan het Hugenotenmuseum in Franschhoek aan het eind van de hoofdweg. Natuurlijk mag een bezoek aan een wijnboerderij niet ontbreken tijdens een verblijf in deze omgeving. Het is aan te raden in de richting van Stellenbosch te rijden over de Helshoogtepas. Onderweg passeert u veel grote en kleinere wijnboerderijen;  voor vertrek is het handig even bij de receptie te vragen welke wijnboerderijen het aantrekkelijkst zijn om te bezoeken tijdens uw wijnreis Zuid Afrika. Onze favorieten zijn onder andere Kanonkop Estate, Bosch en Dal, Blaauwklippen en Waterford. Terug in Franschhoek is het, met een keuze uit 31 restaurants, verdraaid lastig om tot een besluit te komen waar te dineren. Wij kunnen je in ieder geval ‘Topsi & Company’ aanraden, vlakbij de hoofdweg. 

Naam: Franschhoek Country House Stijl: classic country chicDag 5: Franschhoek - Kaapstad

accommodatie hotel franschhoek

Na het ontbijt gaat de wijnreis Zuid Afrika verder via de N2 van Franschhoek naar Kaapstad, de reistijd bedraagt ongeveer anderhalf uur. Onderweg kunt u uiteraard altijd nog stoppen bij één van de wijnboerderijen die u eerder misschien gemist hebt. Komt u op tijd in Kaapstad aan, dan is er de gelegenheid om het centrum alvast aan een eerste verkenningstocht te onderwerpen. 

Klik hier voor de aansluitende reisoptie: 'Aankomen in Kaapstad. In stijl'. Reis je in omgekeerde volgorde dan kan de Zuid Afrika reis voortgezet worden door een route langs de Tuinroute, kijk op: 'Dorpen van de Tuinroute'. (Dagafstand totaal circa 80 kilometer)

Deze stijlmodule aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer stijlmodules gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika reizen.

Meer accommodatiefoto's   

 

 


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (niet inbegrepen).

Aanvang

Dagelijks.

In- en exclusief

Inclusief: logies en ontbijt

Exclusief:autohuur (meer informatie); overige maaltijden; persoonlijke uitgaven en fooien

Deel deze pagina: