Madikwe Game Reserve

Met een oppervlakte van 75.000 hectare is Madikwe een wildresrevaat van formaat. Het park heeft de laatste jaren enorm aan populariteit gewonnen mede te danken aan de goede bereikbaarheid vanuit Johannesburg en het feit dat het gebied malariavrij is. Het is een eersteklas safari gebied met prachtige afwisselende landschappen en een enorme hoeveelheid wild. Op deze pagina vindt u een overzicht van onze hoogtepunten in Madikwe Game Reserve.

zuid afrika madikwe game reserve

Madikwe is een zogenaamd privé-reservaat: dagjesmensen is het dus niet toegestaan een bezoek te brengen aan het park en ook kunt u er niet zelfstandig rondrijden. U mag het park alleen betreden wanneer u een reservering heeft voor één van de prachtige lodges (u rijdt natuurlijk wel zelf vanaf het toegangshek naar de lodge toe). Vanaf het moment dat u bent aangekomen in de lodge, hoeft u zich verder nergens zorgen om te maken: een verblijf in een privé-lodge is altijd inclusief maaltijden en activiteiten. Zo bent u er zeker van het meeste te kunnen halen uit uw dagen dat u op safari bent. Onder begeleiding van bekwame rangers gaat u op zoek in open 4x4 safariauto's naar het wild in het park. Hierbij natuurlijk kans de 'Big 5' te spotten, maar Madikwe staat vooral bekende als dé plek in Zuid Afrika om zeldzame wilde honden te kunnen zien.

Vanuit Johannesburg is het ongeveer een halve dag rijden naar Madikwe, of aan korte vlucht van ongeveer drie kwartier per chartervliegtuig. Hoewel veel reizigers er voor kiezen om met de auto naar het park te reizen. Hoewel een vlucht met een charter een dure aangelegenheid lijkt, vergeten veel mensen dat de huurauto gedurende het hele verblijf in Madikwe stil zal staan. Immers, het is een privé-gebied waar u niet zelfstandig uw safari's maakt.

Madikwe is opgericht in de jaren '90, nadat de Zuid Afrikaanse overheid besloot dat er naast Kruger nog een groot wildpark moest komen. Zo geschiedde: 27 grote boerderijen werden samengevoegd tot de 75.000 hectare die het park nu omvat. Om het park verder te vullen met wild werd een gigantische operatie opgestart, genaamd 'Phoenix'; het grootste herplaatsingsprogramma van wilde dieren wat ooit heeft plaatsgevonden. In zes jaar tijd werden meer dan 8000 dieren van 28 diersoorten (waaronder ook olifanten, buffels, leeuwen en cheetahs) naar het park gebracht. In minder dan tien jaar tijd werd Madikwe zo een wildpark van wereldklasse.


Niet te missen in Madikwe:

Go wild!


madikwe zuid afrika safari

Madikwe is een makkelijke plek om veel wild te kunnen zien in korte tijd. Heeft u weinig tijd om door Zuid Afrika te reizen (omdat u bijvoorbeeld op zakenreis bent), of reist u met jonge kinderen en gaat daarom liever niet naar malariagebied? Madikwe is dan de ideale bestemming om het beste te kunnen zien dat Zuid Afrika te bieden heeft op safari gebied. Madikwe beschikt over meer dan twintig lodges, waartussen altijd wat van uw gading (en voor ieder budget) te vinden is. Van decadente luxe tot een wat eenvoudiger bushlodge. Centraal tijdens uw verblijf in Madikwe staat natuurlijk het maken van safari's en het beleven, voelen en ruiken van de Afrikaanse bush. Het zal u aan ogen en oren tekort komen. Zoals gezegd is Madikwe bijzonder succesvol geworden door operatie 'Phoenix', de verscheidenheid aan wild is enorm en met de kennis en kunde van de lokale rangers zult u al die bijzondere dieren te zien krijgen.

Decadente luxe in Royal Madikwe


royal madwikwe zuid afrika

Wanneer u een speciale gelegenheid heeft te vieren biedt Madwike uitstekende mogelijkheden om een keer echt iets bijzonders te doen. Vooral als u met familie reist voor bijvoorbeeld een huwelijk is het leuk om een gehele lodge privé af te huren. Er zijn een aantal wat kleinere lodges voorhanden waar u bijvoorbeeld met een maximum van tien reizigers kunt verblijven. Doet u dit met de familie dan is de gehele lodge voor u. Op deze manier beschikt u over een eigen kok (en stelt in overleg het menu samen), maar ook een eigen safarivoertuig dat alle safari's precies zo plaatsvinden zoals het wilt. En zeg nog zelf, wat is er nou lekkerder om met z'n allen een middagje door te brengen aan het eigen zwembad terwijl de drankjes aan uw ligbed worden bezorgd? Een goede lodge die dergelijke mogelijkheden biedt is bijvoorbeeld Royal Madikwe Lodge.

Wegwijs in Zuid-Afrika

Bekijk alle Zuid-Afrika hoogtepunten

In stijl inspiratiefilm

Bekijk onze Zuid Afrika video

Wist u dat?

afrikaanse wilde hond madikwe

Er naar schatting nog maar 3000 wilde honden in het wild leven? Het zijn typische savanne-dieren die de voorkeur geven aan open vlaktes of plaatsen met weinig vegetatie. De wilde honden leven in zeer sociale troepen met een structuur zoals ook te vinden is bij wolven. Ook wordt gejaagd in groepen, doorgaans met zes tot twintig individuen. Madikwe geldt als één van de beste plekken in Zuid-Afrika (en Afrika) om de wilde hond te kunnen zien.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Graag houden we u op de hoogte over speciale aanbiedingen, nieuwtjes, en evenementen.

Deel deze pagina: