Op luxe safari in Zuid Afrika

Een deel van een reis door Zuid Afrika staat doorgaans in het teken van een bezoek aan één van de immense nationale parken. Maar wat mag u nu eigenlijk verwachten van een safari in deze bijzondere natuurgebieden? Wat is nou eigenlijk een 'gamedrive' en hoe ziet een gemiddelde dag in de bush eruit? Op deze pagina vindt u alle informatie over het maken van een luxe safari Zuid Afrika. Voor meer informatie over de verschillende parken kijkt u op onze wildparken Zuid Afrika pagina.

Gamedrives & gamewalks

Tijdens een gamedrive zult u oog in oog komen met het wild in Zuid Afrika

Gamedrives zijn speurtochten per (doorgaans open) vierwiel aangedreven Landrover of Landcruiser, waarbij u op zoek gaat naar wild. U wordt hierbij begeleidt door een gewapende ranger die een brede kennis van de flora en fauna in het betreffende park heeft. De informatie is in het Engels, soms ook in het Afrikaans. Naast de ranger gaat er ook een zogenaamde ' tracker' mee, iemand die voorop de auto zit en de omgeving afspeurt naar (groot) wild. Het zijn stuk voor stuk enthousiaste natuurmensen, die u van de omgeving en de natuur leren genieten. Zuid-Afrika In stijl is altijd specifiek op zoek naar gidsen die dat beetje extra kunnen bieden: zo ervaart u gegarandeerd de Afrikaanse bush op intieme wijze. Op deze manier dragen we er zorg voor, ook wanneer u geen enorm scala aan verschillende dieren ziet tijdens een activiteit, een gamedrive of gamewalk toch geslaagd zal zijn. Het kan natuurlijk voorkomen dat u pech heeft en er weinig groot wild te zien is onderweg, de rangers zullen dan meer aandacht geven aan de interessante 'kleinere'dingen in de bush. Ook bij een gamewalk gaat u op pad met een ranger (soms twee) en een kleine groep bezoekers. Te voet krijgt u een ander beeld van de natuur en kunt soms tot op zeer korte afstand komen van de dieren. Een spannende ervaring waarbij de adrenaline regelmatig zal stromen. We raden deelname aan een gamewalk dan ook van harte aan. De minimum leeftijd voor een gamedrive is over het algemeen acht jaar, voor een gamewalk twaalf jaar.


Dagindeling tijdens een Zuid Afrika safari

safari zuid afrika ranger

Gamedrives en andere activiteiten vinden doorgaans twee keer per dag plaats: net na zonsopgang (tussen 6 uur in onze winter of 7 uur in onze zomer) en 10 uur en vanaf ongeveer half 4 tot 6 uur en zonsondergang). De parken en accommodaties hebben vaak vaste openingstijden, doorgaans van zonsopgang tot zonsondergang. Hier wordt strikt de hand aan gehouden (in verband met de veiligheid). Loopt u onderweg naar de accommodatie vertraging op, neem dan altijd even telefonisch contact op. Er zal dan gezorgd worden voor een escorte waar mogelijk.

Ruwe indeling van een dag in de privé-reservaten: 
05.30 uur: wekken, 06.30 uur: na koffie / thee en snack ochtendactiviteit ; 09.30 uur: laat ontbijt, 10.00 uur-15.00 uur: vrije tijd, uitrusten; lunch; soms gamewalk; 15.00 uur: tweede gameactiviteit, 19.00 uur: terugkomst en diner; 21.00 uur: koffie, drankjes, nakaarten, vrije tijd; 22.00 uur: einde van een dag in de bush.


Maaltijden

dineren safari

Bij vrijwel alle lodges in de privé-reservaten zijn de maaltijden (soms worden ontbijt en lunch gecombineerd tot brunch) en koffie / thee inclusief. De diners vinden veelal op verschillende lokaties in de lodge plaats. Zo kan het zijn dat u de ene avond dineert in een traditionele 'boma', de volgende avond aan de rand van het zwembad, en misschien de laatste avond wel in de bush. Bent u vegetariër of volgje een dieet? Laat het ons dan altijd bij boeking weten, we kunnen dit dan doorgeven aan de betreffende accommodatie en men houdt er dan ter plaatse ook rekening mee. Komt u niet voor etenstijd aan in de lodge, geef dit dan tijdig door.
  


Kleding en wat verder mee te nemen tijdens een Zuid Afrika safari

bushbaby zuid afrika

U hoeft zich niet in speciale safari-kleding te steken om van een safari te kunnen genieten. Enkele tips: zorg voor rustige kleuren, zoals groen, khaki, bruin en zwart (om wild niet af te schrikken). Neem ook een warme trui, sjaal en muts mee. Dit is zeker geen overbodige luxe: 's ochtends of 's avonds in een open auto rijden is simpelweg erg koud. Meerdere lagen is het beste. Een zaklamp is erg handig wanneer u vroeg op moet of laat terugkomt. Zorg voor kleding met lange mouwen / pijpen, tegen muggen bij zonsondergang en tegen scherpe planten als u een gamewalk (te voet) maakt. Een verrekijker is in ieder geval altijd erg handig. Om te weten wat u onderweg allemaal tegenkomt is het leuk om een goede dierengids mee te nemen. Recent verschenen is 'Watching Wildlife Southern Africa', een leuke en complete gids waarin ook Zuid Afrika is opgenomen. Een vaste steun voor vogelliefhebbers is sinds lange lange tijd het uitstekende 'Newman's Birds of Southern Africa'.


Wild- en natuurfotografie in Zuid Afrika

fotografie safari zuid afrika

Zuid Afrika is een echt fotografieland. Hoogtepunten voor de fotograaf zijn onder meer de Kaapstad, de wildparken en de Panoramaroute. De beste resultaten behaalt u met een (digitale) spiegelreflex-camera, voorzien van één of meerdere lenzen. Voor wildfotografie is een lens met een bereik van minimaal 200mm onontbeerlijk, liever 300mm. Voor landschapsfotografie een groothoeklens (18mm of kleiner). Mooie portretten maakt u met een lens met aan vaste brandpuntafstand (50mm) en een groot diafragma. Geen zin om veel apparatuur mee te nemen tijdens uw Zuid Afrika reis? Een 18-200mm telezoomlens levert mooie plaatjes op en de meeste onderwerpen liggen binnen bereik. Belangrijk tijdens een Zuid Afrika reis is het beschermen van uw kostbare apparatuur: doordat u ook onverharde wegen zult rijden komt er snel fijn stof de auto binnen. Dit stof zal een onbeschermde camera snel aangetasten. Zorg dat de camera dan ook altijd beschermd is door een goede tas om alles stofvrij te houden.   


Veiligheid tijdens uw Zuid Afrika safari

veilgheid safari zuid afrika

In de wildparken met groot wild mag men absoluut niet de auto of het safari-voertuig uit, tenzij begeleid door gewapende rangers. Elk jaar komen er weer berichten uit Zuidelijk Afrika van mensen die deze simpele regel negeren, met alle gevolgen van dien. In het Kruger Park, en de omliggende privé-reservaten zult u delen zelf rijden (van en naar de lodge). Komt u onderweg dieren tegen? Rij rustig en houd afstand. In de accommodaties zelf geldt: luister zorgvuldig naar wat de ranger geeft te melden. Zij weten altijd welk wild er op dat moment in de buurt van de lodge verblijft. Veel accommodaties zijn niet omheind, wild kan dus vrijelijk het terrein betreden. Om deze reden is het niet toegestaan om in het donker zelfstandig over het terrein te lopen. Wilt u naar het hoofdgebouw, het restaurant of de bar, bel dan even met de receptie en u zult uit de kamer worden opgehaald.

Safari In stijl

Zuid Afrika In stijl is altijd op zoek naar de beste safari-mogelijkheden voor uw luxe Zuid Afrika reis. Om u van het beste advies te kunnen voorzien reizen we regelmatig af naar Zuid Afrika en bezoeken de vele lodges persoonlijk. Op deze manier kennen we de verschillen tussen de reservaten en parken, komen we de beste gidsen tegen, of vinden dat unieke stijlvolle plekje middenin de bush. Heeft u zelf advies gekregen van familie of vrienden over een bepaalde lodge? Laat het ons weten, we adviseren u graag verder. Naast de lodges genoemd in onze stijlmodules en Zuid Afrika rondreizen reserveren we uiteraard graag uw eigen lodge naar keuze.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Graag houden we u op de hoogte over speciale aanbiedingen, nieuwtjes, en evenementen.

Deel deze pagina:

Vrijblijvende offerte

Vraag een vrijblijvende offerte aan