Selecteer uw eigen Kaapstad excursie

Bijna alle Zuid Afrika reizigers brengen een aantal dagen door in Kaapstad. De stad is kosmopolitisch en Afrikaans tegelijkertijd, en heeft heel veel te bieden. Om beter te kunnen kiezen helpt Zuid Afrika In stijl u met het geven van een voorzet voor aantal goede mogelijkheden. Standaard plannen we alvast een excursie in wanneer u in Kaapstad verblijft. Natuurlijk weten we dat smaken niet altijd hetzelfde zijn: De één gaat het liefst een dagje wijnproeven op een prachtig landgoed bij Stellenbosch, terwijl de ander liever kennismaakt met de lokale bevolking. Om deze reden is hieronder ons excursie-keuzemenu te vinden waarbij u kunt kiezen uit een viertal verschillende excursies. Alle hieronder genoemde activiteiten worden gedaan in kleine groepjes. Liever privé? Ook dat is mogelijk, laat het even weten aan uw reisspecialist. Geef ons uw keuze door, dan plannen we een excursie naar keuze in.

Meet the locals: uThando Community Projects

Kaapstad bijzondere excursie

uThando fungeert als een overkoepelende organisatie voor een veelheid aan succesvolle gemeenschapsprojecten in het gehele land, en met name in Kaapstad. Om een idee te krijgen van het werk dat hier wordt verricht op het gebied van ontwikkeling bieden we u de kans om een kijkje te nemen bij deze projecten in de townships van Kaapstad. De uThando excursie biedt een unieke en authentieke mogelijkheid u op de hoogte te laten stellen van de sociale problemen die dagelijks aan de orde zijn voor miljoenen Zuid Afrikanen. Tijdens deze excursie zult u namelijk een bezoek brengen aan één van deze bijzondere projecten. Belangrijk hierbij is dat uw bezoek niet als toeristenattractie opgezet is en zo ook niet behandeld wordt. Het gaat erom u te informeren en te inspireren, daarbij rekening houdend met de waardigheid en privacy van de mensen die deel uitmaken van de projecten. Lees hier verder voor meer informatie over uThando.

Uitwaaien op Kaap de Goede Hoop

excursie kaapstad kaap de goede hoop

De bijzondere ligging van Kaapstad maakt dat de directe omgeving van de stad zonder meer spectaculair te noemen is. Ten zuiden van de stad bevindt zich het Kaapse schiereiland waar u ondermeer pinguïns, leuke vissersdorpjes, en het meest zuidwestelijke puntje van het continent tegenkomt. Tijdens deze excursie wordt u 's morgens opgehaald en meegenomen langs de mooiste stranden van de stad op weg naar het vissersplaatsje Hout Bay. Hier heeft u de tijd om zelf het dorp te bezichtingen of om een korte boottocht te maken (optioneel). De rit gaat verder langs de winderige kust naar Kaap de Goede Hoop waar u van een weids uitzicht geniet over zowel de Atlantische en Indische Oceaan. Ook heeft u hier de tijd om te lunchen (niet inbegrepen). Op de weg terug naar de stad zult u nog stoppen bij de beroemde pinguïnkolonie bij Simons's Town en de botanische tuinen van Kirstenbosch.


Wijnproeven op Kaap-Hollandse boerderijen

Stellenbosch excursie Kaapstad Zuid Afrika

Bij deze excursie zult u Kaapstad een dagje achter u laten. In een klein groepje reist u door het bergachtige achterland van de Kaap naar het wijngebied van Zuid Afrika. In het charmante dorp Stellenbosch is het genieten van een eerste proeverij. U zult hier naast wijn ook lokaal gemaakte chocolade proeven. Daarna gaat u naar het volgende dorp, namelijk Franschhoek. Gelegen tussen de bergen heeft Franschhoek zich door de laatste jaren heen ontwikkeld als culinaire hoofdstad van het land. Dit vertaalt zich duidelijk in een grote hoeveelheid leuke café's en restaurants langs de hoofdweg in het dorp. Ook hier bezoekt u een prachtige wijnboerderij en heeft u de gelegenheid wijn te proeven. Om de dag aan de wijndriehoek af te sluiten bezoekt u op de weg terug naar Kaapstad de wat grotere stad Paarl waar de laatste wijnproeverij volgt.

Cultureel erfgoed op de Kaap: Robben Eiland & District 6

robben eiland Kaapstad Zuid Afrika

Deze excursie neemt u mee naar het politieke verleden van Zuid Afrika en opent de deur naar een ontmoeting met de lokale bevolking; mensen en verhalen die u niet zomaar overal in de stad tegenkomt.  's Morgen wordt een bezoek gebracht aan de kleurrijke wijk 'Bo-Kaap', middenin in de stad tegen de helling van Signal Hill. Hier wonen al generaties de Kaaps-Maleiers in fel geschilderde huizen. Hierna bezoekt u het District 6 Museum, op de plek waar eens een bruisende wijk stond die moest wijken onder de Apartheidswetten. U krijgt hier een goed beeld van de invloed van het regime op het dagelijkse leven van zovele gekleurde Kaapse stedelingen. Hierop volgt een wandeling door één van Kaapstad's townships waar u kennis maakt met de lokale bevolking. 's Middags is het tijd om op de boot te stappen naar Robben eiland. Hier wordt een bezoek gebracht aan de gevangenis waar ook Nelson Mandela gevangen heeft gezeten. De gidsen vertellen vaak indrukwekkende verhalen, vrijwel allemaal hebben ze tijd doorgebracht in de gevangenis tijdens de Apartheidsjaren. Aan het einde van de middag vaart de boot weer terug naar het V&A Waterfront en wordt u afgezet bij het hotel.

Meer informatie over een verblijf in Kaapstad vindt u bij onze stijlmodule 'Aankomen in Kaapstad In stijl'.

Deel deze pagina: