Cederberg

De ultieme bestemming voor degene die even echt wil ontsnappen aan alle drukte ligt niet ver van Kaapstad. Op zo'n 250 kilometer afstand ligt hier, verscholen in het ruige roodoranje landschap, een natuurreservaat waar wij elke keer weer een beetje stil van worden. De landschappen zijn groots en indrukwekkend, de uitzichten wijds, en bovenal is het een onaangetast gebied waar slechts weinig andere reizigers naartoe gaan. Op deze pagina vindt u een overzicht van onze hoogtepunten in de Cederberg.

zuid afrika cederberg

Het droge landschap verrast met immense open vlaktes, spectaculaire watervallen en diepe ravijnen die zich vooral goed laten zien wanneer u wandelingen maakt door het gebied. Vanaf de zandweg die door het gebied ter grootte van de provincie Zeeland leidt, zou u nooit kunnen bedenken wat er allemaal aan natuurschoon te zien is zodra u te voet het gebied verkend. De Cederberg is bovendien een eeuwenoud jachtgebied van de oorspronkelijke bewoners, de San. In het reservaat zijn rotstekeningen te vinden van de San, sommige meer dan 10.000 jaar oud.

De beste bijkomstigheid is nog dat u in de Cederberg één van 's werelds beste hotels kunt vinden. In het Bushmanskloof privé-reservaat vindt u Bushmanskloof Lodge. Hier is de spa is een toevluchtsoord voor welzijn en holistisch genezen. De warme en zorgzame service, heerlijke biologische gerechten, adembenemende eetgelegenheden, uitstekende faciliteiten en perfecte accommodatie hebben Bushmans Kloof herhaaldelijk internationale erkenning en prijzen opgeleverd. Als gast in de lodge ontdekt u de wonderen van de natuur, kunt kiezen uit een breed scala van activiteiten in de buitenlucht, of u doet helemaal niets en maar inhaleert de schoonheid en bezwijkt voor de rust en kalmte van de Cederberg.


Niet te missen in de Cederberg:

Wellness in de natuur


welness zuid afrika spa cederberg

Hernieuw lichaam en geest tijdens uw Zuid Afrika reis en dompel uzelf onder in de ontspanning en verwennerij die Bushmanskloof Lodge te bieden heeft. Laadt u op voor de reis terug naar Nederland door een bezoekje aan de spa te brengen. De professionele therapeuten adviseren graag welke spa-behandeling het beste voor u is. Er zijn meerdere lokaties waar van de behandelingen genoten kan worden: binnen in het het spa gebouw zelf, of buiten in de natuur terwijl u uitkijkt over het landschap wat nooit lijkt te eindigen. De gebruikte producten vinden vaak hun oorsprong in de directe omgeving, denk hierbij bijvoorbeeld aan rooibos of andere bloemen en planten. Er is een heel menu beschikbaar aan behandelingen zodat er altijd wat te kiezen is. Na een aantal dagen in Bushmanskloof zult u zich werkelijk herboren voelen

Dineren aan het einde van de beschaving


bushmanskloof cederberg zuid afrika

Dit moet Zuid Afrika's meest bijzondere plek zijn om van een diner te genieten. Op goed dertig minuten rijafstand van de centrale lodge van Bushmanskloof ligt 'shepherd’s cottage' geïsoleerd en afgelegen, en voorziet in indrukwekkende vergezichten over de toppen van de Cederberg. Van origine het huis van schapenhoeders, is deze cottage onlangs gerenoveerd, maar (gelukkig) niet gemoderniseerd. De verlichting wordt verzorgd door middel van stormlantaarns en kaarsen, met daarnaast een enorme haard waarop het eten wordt bereid Ook zorgt de haard voor aangename warmte gedurende de wintermaanden. Het is een onvergetelijke ervaring bij elk weertype: Middenin de ruige bergen, omgeven door dikke muren en een groot haardvuur onder het genot van een goed klas wijn en een heerlijk viergangen diner is dit precies waar we van houden – wildernis in stijl! Op heldere avonden zorgt de sterrenhemel voor een magische aanblik. Het is ook niet voor niets dat deze belevenis te vinden is op nunmer 1 van onze Zuid Afrika top 10.

Wegwijs in Zuid-Afrika

Bekijk alle Zuid-Afrika hoogtepunten

In stijl inspiratiefilm

Bekijk onze Zuid Afrika video

Wist u dat?

rock art zuid afrika cederberg

De Cederberg met honderden overhangende rotsen en grotten een perfecte plaats bleek te zijn voor het maken van rotstekeningen door de oorspronkelijke bewoners? De tekeningen variëren in leeftijd tussen de 300 en 6000 jaar. Ze zijn een integraal onderdeel van de waarde van het natuurgebied en u wordt aangemoedigd een kijkje te nemen bij deze bijzondere kunstuitingen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Graag houden we u op de hoogte over speciale aanbiedingen, nieuwtjes, en evenementen.

Deel deze pagina: