Addo Elephant National Park

Wanneer u uw reis beperkt tot het westelijk deel van het land is het tegenwoordig goed mogelijk ook hier een zo compleet mogelijke reis te beleven. Voorheen was u namelijk vrijwel altijd afhankelijk van het Kruger Park voor het maken van safari's. Met de uitbreding van Addo Elephant National Park en de opkomst van kwalitatief goede lodges in de omgeving is het niet meer noodzakelijk naar Kruger te reizen. Addo is een prachtig park waar u in relatief korte tijd veel wild kunt zien. Ideaal ook voo reizigers die malariavrij op reis willen naar Zuid Afrika. Op deze pagina vindt u een overzicht van onze hoogtepunten in en rond Addo National Park in Zuid-Afrika.

addo elephant national park zuid afrika

Niet ver van Port Elizabeth in de Oostkaap ligt Addo Elephant National Park. Dit wildpark wint de laatste jaren snel en sterk aan populariteit. En met reden: Addo en de nabijgelegen privé-reservaten bieden perfecte mogelijkheden voor het maken van safari's met als groot voordeel dat het een malariavrij gebied betreft. Met name gezinnen beschouwen dit als een grote pré. Dat Addo en omgeving snel aan populariteit winnen is te merken aan alle ontwikkelingen die de laatste jaren hebben plaatsgevonden. Het eigenlijke Addo National Park is sterk uitgebreid wat betreft landoppervlakt en er omheen zijn een behoorlijk aantal private natuurreservaten gestart met hotels en lodges van topkwaliteit.

Keuze te over dus wanneer u op safari wilt in deze regio. Hiermee is deze regio een serieuze concurrent aan het worden van grote broer Kruger National Park in het noordoosten van het land. Ook in Addo en omliggende parken vindt u de volledige 'Big FIve' (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en buffel). Het maken van safari's kan op verschillende manieren. Net buiten de hekken van het nationale park bevinden zich een aantal kwalitatief zeer goede en leuke hotels en guesthouses. Verblijft u hier dan is het leuk en eenvoudig om zelfstandig Addo National Park in te gaan en te speuren naar wild met de eigen auto. Grote kans dat u een groot deel van de Big Five zelf zult spotten. Zoals de naam al doet vermoeden is het vrijwel onmogelijk om niet een aantal olifanten te zien in Addo. Ook bevinden zich in het nationale park een aantal uitstekende privé-lodges. Hier kunt u gaan voor de volledige safari-ervaring: onder begeleiding van getrainde gidsen gaat u op pad in 4x4 aangedreven safari-auto's. Erg leuk en spannend, en op deze manier komt u veel te weten over wat er allemaal leeft in dit gebied. Dan is het ook nog mogelijk om de te kiezen voor een verblijf in een privé-reservaat in de nabije omgeving (zoals Shamwari). Het voordeel hiervan is dat het een exclusieve ervaring is. Doordat het om privé-land gaat, zijn er geen dagbezoekers toegestaan de gebieden te betreden. U waant zich dan ook vaak alleen met de natuur en het wild wanneer u hiervoor kiest. Het moge voor zich spreken dat de lodges in de privé-reservaten van absolute wereldklasse zijn.


Niet te missen nabij Addo:

Olifanten in Addo


national park addo

Nationaal park Addo werd in 1931 gesticht om te voorkomen dat de laatste olifanten in deze regio uit zouden sterven (er waren er nog maar elf over). Het initiatief mag een groot succes genoemd worden: inmiddels lopen er weer meer dan 400 olifanten in het park, evenals zo'n 400 buffels en 48 neushoorns. Het toegankelijke deel van het park is niet al te groot en erg overzichtelijk. Wijzelf hadden aan dag voldoende tijd om het park in het geheel te doorkruisen. Dit betekent natuurlijk niet dat we alles gezien hebben wat er was te zien: wild laat zich namelijk lang niet altijd even makkelijk spotten. We raden dan ook aan om minimaal twee tot drie dagen in het park door te brengen. Op deze manier wennen uw ogen ook wat meer aan het speuren naar wild in de bush. Het is erg indrukwekkend om in Addo oog in oog te komen staan met een grote kudde grijze reuzen. Soms bestaan groepen wel uit veertig individuen of meer. Het leukste is dan om de auto gewoon uit te zetten en rustig een halfuur of meer deze imposante dieren te observeren.

Wild en luxe safari in Shamwari


shamwari safari oostkaap zuid afrika

Het luxe Shamwari privé-reservaat biedt de ultieme safari-ervaring in de Oostkaap. Ook hier komt de volledige 'Big Five' voor die u onder begeleiding gaat zoeken met uw eigen ranger. Met zeven verschillende lodges op een oppervlakte van 25.000 hectare is Shamwari een indrukwekkend gebied met veel verschillende landschappen. Naast het maken van safari´s geniet u hier van de luxe die deze lodges hebben te bieden, maar kunt u ook gebruik maken van de uitgebreide spa-faciliteiten en zich heerlijk laten verwennen. Shamwari werd in 1990 gesticht toen de oprichter begon met het aankopen van verlaten landbouwgronden en het uiteindelijk omvormde naar wat nu het grootste privé-reservaat is van de Oostkaap

Wegwijs in Zuid-Afrika

Bekijk alle Zuid-Afrika hoogtepunten

In stijl inspiratiefilm

Bekijk onze Zuid Afrika video

Wist u dat?

addo olifanten park

Het tot 2009 verboden was citrusvruchten mee te brengen naar nationaal park Addo? Vanaf de jaren '30 tot en met de jaren '70 werden de olifanten in het park namelijk deze vruchten gevoerd. In eerste instantie om ze binnen de parkgrenzen te houden (er stonden nog geen hekken) en later als toeristische attractie. Er zijn verhalen bekend van olifanten die auto's aanvielen omdat ze het fruit van verre konden ruiken. Inmiddels is het meer dan 30 jaar geleden dat de olifanten werden gevoerderd en wordt het weer veilig geacht fruit mee te nemen.

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Graag houden we u op de hoogte over speciale aanbiedingen, nieuwtjes, en evenementen.

Deel deze pagina: