Zuid Afrika strandavontuur

Uit het zand steken her en der kleine krabbetjes hun ogen net boven het zand uit. Van een afstandje zie ik hoe kleine vogels op hoge poten de krabbetjes proberen te vangen. Ze missen ze steeds op een haartje na. Het brede zandstrand is verder nagenoeg verlaten. Dit is met recht één van de beste plekken om een aantal dagen te genieten aan de stranden van Zuid Afrika. Uw 'beach camp' bevindt zich midden in de eeuwenoude bossen die de kust in deze streek kenmerken. Deze ongerepte kust heeft bijzonder veel te bieden: hier bevinden zich de mooiste duikspots van Zuid Afrika; vindt u bijzondere dieren in de omgeving van de lodge; kunt u urenlang struinen over verlaten stranden; en natuurlijk even heerlijk helemaal bijkomen.

Reisduur: 4 dagen, 3 nachten

Reissom bij twee personen: Vanaf € 719 per persoon (hoog), Vanaf € 619 per persoon (laag)

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Swaziland / Richard's Bay - Zuid Afrika strand lodge (Maputuland kust)

strand zuid afrika accommodatie

De meeste reizigers zullen naar de kust reizen na een kort verblijf in Swaziland. We raden aan om op tijd te vertrekken, het is namelijk een behoorlijke rit. Via de zuidelijke grenspost steekt u over naar Zuid Afrika en volgt u vervolgens de weg via Jozini naar de ruige kust van Maputuland. Onderweg heeft u kans om een stukje authentiek Afrika te zien; de rit voert langs kleine traditionele dorpjes gelegen in de groene heuvels. In de loop van de middag komt u aan bij de toegangsweg tot de lodge. Hier parkeert u de auto bij een cashewnoten fabriek, de weg naar de lodge toe is namelijk te zanderig om te kunnen rijden met een normale auto. Er volgt dan ook een transfer per 4x4 voertuig welke u in ongeveer drie kwartier naar de lodge brengt. De middag is ideaal voor een eerste kennismaking met het onbedorven strand van Zuid Afrika (ongeveer 20 minuutjes lopen) of om op je eigen terras te genieten van het uitzicht over het oerbos en de oceaan met een goed boek. (Dagafstand totaal circa 360 kilometer)

Naam accommodatie: Rocktail Beach Camp Stijl: tented beach camp

Vanuit Richard's Bay: Door middel van een binnenlandse vlucht reist u eerst naar de kleine luchthaven van Richard's Bay, aan de kust van Kwazulu Natal. Hier pikt u een huurauto op en reist vervolgens door richting Swaziland. De tocht duurt zo'n 3,5 uur. De auto parkeert u bij de cashewnoten fabriek waarna u door middel van een transfer naar de lodge wordt gebracht. Liever niet zelf rijden? We kunnen ook een tranfer organiseren vanaf de luchthaven van Richard's Bay. (Dagafstand totaal circa 200 kilometer)Dag 2: Zuid Afrika strand lodge (Maputuland kust)

zuid afrika strand

De komende dagen heeft u veel verschillende mogelijkheden om de dagen aan het strand in te vullen. Neem in ieder geval de tijd om een wandeling te maken over het spectaculaire strand in de buurt van de lodge. Als u geen zin heeft om te lopen, brengt de lodge u hier in ongeveer vijf minuten naartoe. Toch raden we aan de wandeling naar het strand te maken, u loopt namelijk door een dichtbegroeid bos waar u onderweg kans hebt klein wild tegen de komen. Zelf zagen we zelf een schuchtere rode duiker tussen de bomen scharrelen. Naast de lodge bevindt zich een duikschool waar vanuit duiken in dit unieke gebied worden georganiseerd (tegen betaling). Geen duikbrevet? Maak dan van de mogelijkheid gebruik om een introductieduik te maken, u kunt dan eerst oefenen in het kleine zwembad van de lodge. We bevelen een duik van harte aan: regelmatig worden walvishaaien, dolfijnen, zeeschildpadden, en zelfs walvissen gespot. De duikmogelijkheden zijn aan deze kust van absolute wereldklasse.

Naam accommodatie: Rocktail Beach Camp Stijl: tented beach camp

Dag 3: Zuid Afrika strand lodge (Maputuland kust)

kinderen vakantie zuid afrika

Vandaag is het weer heerlijk ontspannen wakker worden met het geruis van de Indische Oceaan op de achtergrond. Inbegrepen tijdens uw verblijf zijn twee activiteiten per dag. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een begeleide snorkeltrip naar 'Lala Neck', waar u ook zonder duikbrevet de onderwater wereld kunt bewonderen. Ook de moeite waard is een trip naar het Sibaya meer, niet ver van de lodge. Hier is wild te zien en kijkt u met zonsondergang over het heuvellandschap van KwaZulu Natal, uiteraard met een glaasje wijn in de hand. Ook kunt u met een gids op pad over het strand en de omliggende bossen, de lokale gidsen kunnen u veel vertellen over de bevolking in het gebied en bijvoorbeeld over het gebruik van planten en bomen in het dagelijkse leven. Over ontbijt en diner hoeft u zich ook geen zorgen te maken: alleen de lunch en drankjes zijn niet inclusief tijdens uw verblijf. U slaapt in een semi-permanente luxe tent, uiteraard voorzien van een compleet uitgeruste badkamer.   

Naam accommodatie: Rocktail Beach Camp Stijl: tented beach campDag 4: Zuid Afrika strand lodge (Maputuland kust)

chalet accommodatie zuid afrika strand

Vandaag zult u uw dagen op de stranden van Zuid Afrika afsluiten en de weg vervolgen  naar Durban. De afstand is aanzienlijk, maar vanochtend heeft u nog wel tijd om eventueel een duik te nemen in de oceaan. In de loop van de morgen wordt u teruggebracht naar de parkeerplaats waar de auto staat. Over een prima weg rijdt u dan naar het zuiden. Durban ligt op ongeveer 4,5 uur rijden afstand waar u dus in de namiddag aan zult komen. Normaal plannen we hier eerst een nacht in, waarna u verder kunt reizen naar de Tuinroute en Kaapstad, of één van de wildreservaten nabij het Kruger National Park voor een onvergetelijke safari. (Dagafstand totaal circa 370 kilometer)

Meer accommodatiefoto's   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (niet inbegrepen) en transfers.

Aanvang

Dagelijks.

In- en exclusief

Inclusief: logies, ontbijt en diner; sommige activiteiten; transfers van en naar de lodge

Exclusief: autohuur (meer informatie); overige maaltijden; persoonlijke uitgaven en fooien

Deel deze pagina: