Bergen en wetlands: Swaziland naar St Lucia

Om door te reizen vanuit één van de privéreservaten in of bij het Kruger Park is er een prachtige mogelijkheid om via Swaziland en Kwazulu-Natal te reizen. Een prima route voor reizigers met behoefte aan een wat meer 'down to earth'-ervaring na de luxe van de bush. Er is genoeg te beleven tijdens deze vijf dagen durende luxe safari Afrika. Via het kleine Swaziland reisr u zuidwaarts naar het vriendelijke Zuid Afrikaanse plaatsje St. Lucia, gelegen middenin het St. Lucia Wetland Park. Dit park is door UNESCO aangewezen als 'world heritage site'. Hier vindt u een uniek natuurgebied dat zich 280 kilometer langs de kust uitstrekt. Tijdens de drie nachten die hier zijn ingepland, krijgt u een goed beeld van St. Lucia, het Wetland Park en het nabij gelegen Hluhluwe-Umfolozi Park.

Reisduur: 5 dagen, 4 nachten

Reissom bij twee personen: Vanaf € 339 per persoon

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Kruger privé-reservaat - Swaziland

lodge Swaziland

Na de bushervaring bij het Kruger Park vervolgt u uw luxe safari Afrika naar Swaziland. Een forse afstand, ruim 300 kilometer. Per huurauto rijdt u naar de grensovergang met het mini-koninkrijk Swaziland. Het oversteken van de grens kost doorgaans niet al te veel tijd, waarna u eenvoudig de weg naar de hoofdstad Mbabane volgt. De accommodatie voor de komende nacht ligt in de buurt van het natuurpark Mlilwane, het grootste van Swaziland. Omgeven door bergen en middenin een kleurrijke tuin bevindt zich hier de lodge met een 'country feeling'. De kamers zijn niet bijzonder luxe, maar volstaan prima voor één nacht. Ze zijn uitgerust met badkamer, telefoon en televisie. Vanuit de kamer en het terras heeft u een mooi uitzicht op de omliggende bergen. Om bij te komen van de autorit kunt u  's middags een duik nemen in het zwembad of één van de nabijgelegen watervallen bezoeken. 's Avonds kunt heerlijk eten bij kaarslicht of het gezellige haardvuur in het bijbehorende restaurant. (Dagafstand totaal circa 350 kilometer, afhankelijk van lokatie nabij Kruger)

Naam accommodatie: Foresters Arms Hotel Stijl: highland simplicityDag 2: Swaziland - St. Lucia Zuid Afrika

zuid afrika zulu

Vandaag steekt u de grens met Zuid Afrika weer over. St. Lucia is prima te bereiken via de snelweg N2. De accommodatie ligt in de nabijheid van het gezellige dorp, waar veel leuke restaurants en bars te vinden zijn. Het opvallende guesthouse grenst direct aan het St. Lucia Wetland Park; vanuit de achtertuin kijkt u zo uit over dit indrukwekkende natuurgebied. De verblijfplaats valt vooral op door een prachtige architectuur, dit type ontwerp treft u nergens anders in Zuid-Afrika aan. Het geheel is ontworpen door een Nederlandse architect en is gebaseerd op het zogenaamde 'Nouvelles Formes'. De inrichting van de lodge laat zich kenmerken door een optimaal samenspel tussen moderne vormgeving en Afrikaanse natuur. Dit resulteert in een minimalistische aanpak, maar met behoud van een warme Afrikaanse sfeer. De accommodatie beschikt over slechts vier zeer ruime kamers (circa 50 m2), waarbij de diversiteit benadrukt wordt door verschillend kleurgebruik en speciale lichteffecten. De kamers zijn voorzien van airconditioning. Daarnaast zijn er kingsize-bedden met Auping matrassen, televisie, gemakkelijke stoelen, mini-bar en koffie/theefaciliteiten. Het verblijf wordt gerund door de Nederlanders Olga en Hans, die zeer gepassioneerd over St. Lucia, Zuid Afrika en omgeving kunnen vertellen en u persoonlijk adviseren over alle mogelijkheden in de omgeving. (Dagafstand circa 330 kilometer)

Naam accommodatie: Serene Estate Stijl: lakeside minimalistic chic

Dag 3: St. Lucia Zuid Afrika

cape vidal

Een moeilijke keuze vandaag: wat als eerste te doen? Een riviercruise op zoek naar krokodillen en nijlpaarden? Of liever naar het kilometers lange strand van Cape Vidal waar u uren kunt lopen zonder een ander mens tegen te komen? Of misschien kunt u na het Kruger Park geen genoeg krijgen van de dieren en bezoekt u liever het wildreservaat Hluhluwe-Umfolozi, in de buurt van St. Lucia. Waar de keuze ook op valt, vervelen zult u zich niet. Is het mooi weer? Dan raden we aan eerst een bezoek te brengen aan Cape Vidal, hier kunt u prachtige wandelingen maken over het strand. In de zomer komen hier schildpadden aan land om eieren op het strand te leggen. Heeft u ´s middags tijd over, ga dan met de laatste riviercruise van de dag mee naar het meer van St. Lucia. Geniet van Zuid Afrika tijdens een twee uur durende cruise over het binnenmeer met brak water op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. Terwijl de zon zakt en de omgeving met de minuut van kleur verandert, kunt u genieten van een hapje of drankje. Vanavond overnacht u opnieuw in St. Lucia. 

Naam accommodatie: Serene Estate Stijl: lakeside minimalistic chicDag 4: St. Lucia Zuid Afrika

safari afrika

Nog een volle dag te besteden in St. Lucia en omgeving. Wanneer u bereid bent de moeite te nemen vroeg op te staan, dan raden we aan een bezoek te brengen aan Hluhluwe-Umfolozi. Dit is het oudste wildpark op het Afrikaanse continent en ligt middenin de heuvels van Zululand. Hier kunt u op eigen gelegenheid door het park rijden en op zoek gaan naar de 'Big Five'. Hluhluwe-Umfolozi biedt een compleet andere belevenis in vergelijking met de eerdere gamedrives in of bij het Kruger Park. U zult merken dat de ogen nu goed getraind zijn zodat u zelf in staat bent snel wild te spotten. Liever een gids mee? Dit is vooraf te regelen. Na een dag in het park keert u 's avonds terug naar St. Lucia. 

Naam accommodatie: Serene Estate Stijl: lakeside minimalistic chic

Dag 5: St. Lucia Zuid Afrika - Durban / Drakensberg

st lucia zwembad

Na een laatste overnachting in de lodge van Olga en Hans, komt deze natuurreis stijlmodule ten einde. Na het ontbijt, vervolgt u de luxe safari Afrika naar Durban, of naar de Drakensberg. Wilt u de Zuid Afrika reis laten eindigen na deze stijlmodule dan overnacht u eerst nog een nachtje in Durban, alvorens via Johannesburg naar Amsterdam te vliegen. Zin in een aantal actievere dagen? Dan is 'De Drakensberg: Naar het dak van Zuid Afrika' een goede optie waarbij u veel zult kunnen wandelen door de Drakensberg. Vanuit Durban kunt u er ook voor kiezen door te reizen naar de Tuinroute, kijk op 'Dorpen van de Tuinroute'. (Dagafstand naar Durban circa 275 kilometer, naar de Drakensberg circa 460 kilometer)

Deze stijlmodule aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer stijlmodules gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika reizen.

Meer accommodatiefoto's   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (niet inbegrepen).

Aanvang

Dagelijks.

In- en exclusief

Inclusief: logies en ontbijt

Exclusief:autohuur (meer informatie); overige maaltijden; persoonlijke uitgaven en fooien

Deel deze pagina: