De grote vijf: intiem en dichtbij in Sabi Sands

Het Sabi Sands Game Reserve is wereldberoemd als één van de beste wildparken op aarde en trekt daarom veel safari liefhebbers. Om te voorkomen dat u het idee krijgt in colonnes achter wild aan te rijden, is een verblijf in een privé-reservaat veruit de beste manier om van de natuur te genieten. De privé-reservaten nabij het Kruger National Park genieten een exclusief voordeel wanneer het aankomt op het zien van wild: zij hebben namelijk een exclusief gebruiksrecht. Dat betekent dat er slechts een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten, namelijk alleen de mensen die verblijven in de lodge. Sabi Sands ontdekt u een tijdens een luxe Zuid-Afrika safari op een exclusieve manier, en onder begeleiding van professionele gidsen wanneer u kiest voor deze safari stijlmodule. Ook wordt een bezoek gebracht aan de Panoramaroute. Deze stijlmodule is een uiterst betaalbare optie, als u wilt genieten van de exclusiviteit van een privé-lodge ín Sabi Sands Game Reserve.

Reisduur: 5 dagen, 4 nachten

Reissom bij twee personen: Vanaf € 929 per persoon (hoog), vanaf € 809 per persoon (laag)

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Johannesburg - Hazyview

hazyview zuid afrika panoramaroute kamer

Na de eerste nacht van uw luxe safari Zuid Afrika, begint vandaag het echte werk. Vanuit Johannesburg vertrekt u voor de vijf uur durende rit naar het oosten. De wegen zijn van prima kwaliteit, dus u kunt zich volledig richten op het links rijden. Vanaf de stad Nelspruit vervolgt de route zich via kleinere wegen naar het dorpje Hazyview. Het hotel voor de nacht bevindt zich vlak buiten het dorp en is gelegen aan de rivier de Sabie. Hazyview is een bekende uitvalsbasis voor een bezoek aan het Kruger Park en de Panoramaroute. Na aankomst heeft u de tijd om bij te komen, bijvoorbeeld door een duik te nemen in één van de twee zwembaden op het terrein van de lodge. Of u neemt een kijkje bij de rivier, met een beetje geluk ziet u hier nijlpaarden. ’s Avonds is het genieten in het restaurant van het hotel, of u gaat op zoek naar een alternatief in het dorp. Bij de receptie adviseren ze graag. Het inbegrepen ontbijt staat de volgende morgen klaar in het restaurant. (Dagafstand totaal circa 380 kilometer)

Naam accommodatie: Hippo Hollow Country Estate Stijl: riverside fusionDag 2: Hazyview - Sabi Sands Game Reserve (via Panoramaroute)

wild big 5 kruger safari

Voordat u richting de volgende verblijfplaats rijdt, raden we aan een bezoek te brengen aan de Panoramaroute. In dat geval kunt u het beste bijtijds opstaan, zodat u ten volle kunt genieten van alle bezienswaardigheden: prachtige uitkijkpunten, watervallen en de befaamde Blyde River Canyon. Een spectaculair gezicht: deze Canyon is met 26 kilometer in lengte en 800 meter diepte het op twee na grootste ravijn in de wereld. Hierna rijdt u via het plaatsje Acornhoek richting het toegangshek van Sabi Sands. De laatste veertig kilometer gaan over een onverharde en zeer hobbelige weg. Houd er dus rekening mee dat u het laatste deel langzaam zult rijden. Hierna komt u aan bij de lodge, middenin de Afrikaanse bush, omgeven door veel groen. In en om de grote waterpoel bij de lodge zijn zeer regelmatig allerlei dieren te zien. U verblijft in één van de slechts tien chalets, gebouwd in de lokale traditionele stijl. Wanneer u op tijd bent gearriveerd, kunt u in de middag direct mee met een eerste safari ‘gamedrive’, op zoek naar het vele wild in Sabi Sands. Na afloop wacht een diner onder de sterrenhemel. (Dagafstand totaal circa 290 kilometer)

Naamaccommodatie: Arathusa Safari Lodge Stijl: under African skies

Dag 3: Sabi Sands Game Reserve

kamer slaapkamer sabi sands

Vandaag zult u vroeg op moeten. Zo rond half zes 's ochtends wordt u gewekt door de ranger en is het tijd om te beginnen aan de ochtend gamedrive in Sabi Sands. Een safari in de morgen heeft een ander karakter dan een avond gamedrive: er is ander wild te zien in een compleet andere sfeer. U stapt in de open Landcruiser en betreedt het park met een aantal andere gasten en de ranger voor een echte safari. De rangers zijn veelal opgegroeid in de omgeving en weten alles over wat hier leeft en groeit. Grote kans dat u al een deel van de ‘Big Five’ zult spotten, te weten olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en neushoorns. De safari wordt halverwege onderbroken voor een lekkere kop koffie middenin de bush. U zult zeker de voordelen ervaren van het reizen met een lokale gids: hun ogen zijn getraind op het spotten van dieren die een ander makkelijk mist. Bij terugkomst staat het ontbijt al klaar en kunt u heerlijk nagenieten van de eerste ochtend in het echte Afrika. Tot een uur of vier is het tijd voor ontspanning waarna u deel zult nemen aan de tweede safari gamedrive van vandaag.

Naam accommodatie: Arathusa Safari Lodge Stijl: under African skies

Dag 4: Sabi Sands Game Reserve

gamewalk safari Sabi Sands

Op de vierde dag van uw reis door Zuid Afrika krijgt u de kans Sabi Sands nog beter te leren kennen en de dieren te zien, die u eerder wellicht moest missen. Tijdens de ochtendsafari zult u merken dat u steeds beter getraind raken in het opmerken van dieren. Ga de uitdaging aan en kijk of u sneller wild kan spotten dan de 'tracker' die in een zitje voorop de neus van de auto plaatsneemt. In overleg met de ranger kunt u nu specifiek op zoek gaan naar dieren die u nog niet eerder hebt gezien. Na het ontbijt kunt u weer even rusten: geen overbodige luxe wanneer de wekker zo vroeg gaat! Tijdens de laatste gamedrive misschien nog de kans om een moeilijk te spotten luipaard te zien. De motor van de auto gaat dan uit, de lichten worden gedimd en iedereen fluistert.  En dan is het luisteren... komt er wel of geen actie? Een zeer spannende safari ervaring. Na een dag vol nieuwe indrukken zult u gegarandeerd goed slapen aan het einde van deze heerlijke dag in Afrika. Uiteraard is er eerst nog een heerlijk diner onder de fonkelende sterrenhemel.

Naam accommodatie: Arathusa Safari Lodge Stijl: under African skiesDag 5: Sabi Sands Game Reserve - Swaziland / Johannesburg

zwembad sabi sands safari

’s Morgens mag de liefhebber nog éénmaal op safari en aansluiten bij de gamedrive, maar u kunt er ook voor kiezen lekker uit te slapen. Na het ontbijt reist u met de eigen auto terug naar Johannesburg, of zet u de luxe safari Zuid Afrika voort door één van onze stijlmodules door Swaziland en Kwazulu-Natal: 'A view with a room: Swaziland & Phinda' of 'Bergen en wetlands: Swaziland naar St. Lucia'. (Dagafstand totaal circa 410 kilometer)

In stijl tip: Na afloop van deze module kun je ook doorreizen naar Mozambique voor je eigen 'Island Escape'.

Deze stijlmodule aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer stijlmodules gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika reizen.

Meer accommodatiefoto's   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (niet inbegrepen).

Aanvang

Dagelijks.

In- en exclusief

Inclusief: Hazyview: ontbijt. Sabi Sands: alle maaltijden, koffie/thee en twee gamadrives per dag

Exclusief: autohuur (meer informatie); overige maaltijden; persoonlijke uitgaven en fooien

Game?

In Zuid-Afrika zult u regelmatig het Engelse woord 'game' tegenkomen. U vindt het bijvoorbeeld terug op de menukaart, maar vooral tijdens het ondernemen van safari's. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over 'gamedrives' en 'gamewalks'. Game is dan ook niets anders dan wildleven. Het is in Zuid-Afrika niet gebruikelijk dat aan wild wordt gerefereerd door middel van het woord 'wildlife'.

Deel deze pagina: