Eilanden op de Zambezi: Victoria Falls

Een reis naar één van de natuurlijke wereldwonderen mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een reis naar Zuidelijk Afrika. De Victoria watervallen op de grens van Zambia en Zimbabwe zijn één van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen in de wereld en daarmee dé bestemming voor een unieke en romantische belevenis. Hier kunt u de grootste vallende watermassa in de wereld zien. Zambia is vanuit Johannesburg steeds eenvoudiger te bereiken: Dagelijks zijn er mogelijkheden om naar het plaatsje Livingstone, vlakbij de watervallen, te vliegen. Ook vanaf het Kruger Park is het driemaal per week mogelijk om direct naar de Vic Falls te vliegen. We reserveren een intieme lodge, gelegen aan de oevers van de machtige Zambezi rivier, één van de langste rivieren in Afrika. Een ideale plek om te genieten van de natuur, de rust en de overweldigende watervallen.

Reisduur: 4 dagen, 3 nachten

Reissom: Vanaf € 649 per persoon

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Johannesburg - Livingstone (Zambia) - Zambezi River Lodge

vic falls zambia

Na een nacht in de accommodatie in Johannesburg (of Kruger) begint vandaag het avontuur naar Zambia. Door middel van een korte comfortabele vlucht (de afstand is te vergelijken met Londen – Amsterdam) wordt u naar het kleine vliegveld van Livingstone gebracht. Na het oppikken van de bagage en voorbij de douane, staat er een minibusje klaar om u naar de oevers van de Zambezi te brengen. In totaal duurt de transfer vanaf de luchthaven een klein halfuurtje. De lodge is zeer kleinschalig; er zijn maar negen kamers en uiteraard een centrale lodge. Hier vindt u onder andere het uitstekende restaurant, een klein zwembad, lounge en bar. De kamers, gebouwd als luxe ruime chalets, zijn gelegen aan de oever van de rivier. De klassieke chalets doen denken aan vervlogen tijden, maar zijn tegelijkertijd voorzien van alle gemakken. 

Naam accommodatie: David Livingstone Safari Lodge & Spa Stijl: glorious riverside escapeDag 2: Zambezi River Lodge

olifanten zwembad lodge livingstone

Na het opstaan en een heerlijk ontbijt, heeft u twee volle dagen te besteden in en om de lodge. Het belangrijkste is natuurlijk een bezoek aan de Vic Falls, zo'n 20 kilometer verderop. Een tour naar de Zambiaanse zijde van de watervallen is inbegrepen bij het verblijf in de lodge. Bij de watervallen heeft u alle tijd deze in volle pracht te bewonderen. Het water van de Zambezi stort zich over een breedte van meer dan anderhalve kilometer 100 meter de diepte in: dat treft u nergens anders in de wereld. Vlak na het regenseizoen bereikt de rivier tussen februari en mei het hoogste waterniveau. De watervallen voeren dan het meeste water af, wat resulteert in waternevel tot wel 600 meter hoog: de bodem van de watervallen is dan ook vaak niet te zien. De beste periode voor een bezoek aan de watervallen is tussen mei en augustus. Er hangt dan niet te veel nevel rond de watervallen, maar de kracht is nog steeds indrukwekkend. Tussen augustus en februari zijn de watervallen het rustigst, maar het blijft, in welke tijd van het jaar dan ook, een indrukwekkend gezicht. Voordeel van de ‘kalme’ maanden is dat u onderaan de watervallen kunt wandelen. 

Naam accommodatie: David Livingstone Safari Lodge & Spa Stijl: glorious riverside escape

Dag 3: Zambezi River Lodge

victoria falls afrika

Ook de volgende dag zul u zich niet vervelen. Vanuit de lodge zijn er een aantal activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Een aanrader is het maken van een olifantensafari. Hierbij vertrekt u vroeg in de morgen of laat in de middag vanuit de lodge om de natuur in de omgeving vanuit een heel ander perspectief te bekijken. In totaal brengt u ongeveer drie uur door met uw  'eigen' olifant, waarvan één uur daadwerkelijk op de rug van deze grijze reus. Tijdens de rit door de natuur is er grote kans ander wild tegen te komen zoals buffels, zebra's en giraffen. Meerijden door de wildernis hoog op de rug van een olifant is een ervaring die u niet snel zult vergeten. Wij waren met name onder de indruk van de hartverwarmende interactie tussen olifant en persoonlijke begeleider, maar ook van de intelligente en vaardigheden van deze dieren. Meedoen aan een olifantensafari kost € 150 per persoon. Vooraf reserveren is zeer aan te raden; de activiteit is populair en daardoor vaak ver van tevoren volgeboekt. Vraag uw Zuid Afrika reisspecialist gerust naar de mogelijkheden, we helpen graag met het maken van de nodige reserveringen.

Naam accommodatie: David Livingstone Safari Lodge & Spa Stijl: glorious riverside escape

Naast de olifanten en de watervallen zijn er legio andere mogelijkheden tijdens het verblijf aan de Zambezi. Zo worden er, tegen betaling, kanotochten ondernomen, helikoptervluchten gemaakt over de watervallen en bootcruises gemaakt met zonsondergang. Voor de avontuurlijken onder ons is er een bungyjump bij de brug nabij de Vic Falls of kan er geraft worden over de Zambezi.

Dag 4: Zambezi River Lodge - Livingstone - Johannesburg

luxe victoria falls hotel

Na de laatste nacht in Zambia wordt u in de loop van de dag weer naar het vliegveld van Livingstone gebracht. Per vliegtuig keert u terug naar Johannesburg, waar aansluitend de vlucht vertrekt naar Amsterdam. Tenzij u hier de Zuid Afrika reis aanvangt. U kunt dan direct naar Kruger vliegen en starten met bijvoorbeeld de stijlmodules 'Kamperen In stijl' of 'De grote vijf: intiem en dichtbij in Sabi Sand'.

Deze bijzondere stijlmodule aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer bijzondere Zuidelijk Afrika reizen gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika vakanties.

Meer accommodatiefoto's   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich door middel van een regionale vlucht (niet inbegrepen) en transfers (inbegrepen).

Aanvang

Vanaf Johannesburg: dagelijks. Vanaf Kruger/Mpumalanga: dagelijks met uitzondering van zondag

In- en exclusief

Inclusief: logies en drie maaltijden per dag; één excursie per dag (keuze uit Vic Falls tour, gamedrive of riviercruise); transfers van en naar de lodge

Exclusief: regionale retourvlucht vanaf Johannesburg (circa € 350 per persoon ; overige maaltijden; persoonlijke uitgaven en fooien

Deel deze pagina: