Kamperen. In stijl.

Kilometers verwijderd van de bewoonde wereld, verblijft u in luxe, klassieke, safari tenten in het privéreservaat Makalali. Een lodge waar geen hekken omheen staan en waar u door het tentdoek de dieren vlakbij en om de lodge hoort schuifelen: wordt er gejaagd, of zijn ze op zoek naar de voor de lodge gelegen waterpoel? Dit is wat u noemt een authentieke en intensieve bushervaring. Gedurende vier nachten combineert u een verblijf in dit privé-reservaat, vlakbij het Kruger Park gelegen, met een bezoek aan onder meer Hazyview en de Blyde River Canyon. Weinig mensen krijgen de kans Makalali te bezoeken: er is slechts een zeer beperkt aantal accommodaties in het gebied. Tijdens ‘gamedrives’ zult u dan ook weinig andere safari auto’s zien. Na deze vijf dagen bent u dan ook een unieke ervaring rijker.

Reisduur: 5 dagen, 4 nachten

Reissom bij twee personen: Vanaf € 1119 per persoon (hoog), vanaf € 889 per persoon (laag)

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Johannesburg - Hazyview

panoramaroute blyde river zuid afrika

Vanochtend, na het ontbijt, is het tijd om te starten met uw Zuid Afrika safari. Het links rijden went snel op de prima snelweg die u naar het noordoosten leidt. Bij Nelspruit verlaat u de hoofdweg en rijdt verder het binnenland in. Het landschap verandert, er verschijnen bergen aan de horizon. Na een rit van ongeveer vijf uur zal de eerste stop in Hazyview zijn. Een klein stukje buiten het dorp vindt u de accommodatie voor de eerste nacht. Een ruime lodge gelegen aan de rivier de Sabie. Hazyview is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan het Kruger Park en de Panoramaroute. Na aankomst kunt u een frisse duik nemen in één van de twee zwembaden, of genieten van het uitzicht op de rivier. Het is niet ongebruikelijk dat nijlpaarden zich in de omgeving van de lodge bevinden. De kamer is ruim, met een groot bed en voorzien van vele faciliteiten. 's Avonds is het genieten van een diner in het restaurant van de lodge, u kunt ook zelfstandig op zoek naar een leuk restaurantje in het dorp. Het ontbijt de volgende morgen is inbegrepen. (Dagafstand totaal circa 380 kilometer)

Naam: Hippo Hollow Country Lodge Stijl: riverside fusionDag 2: Hazyview - Makalali prive-reservaat (via Panoramaroute)

safari zuid afrika tent

We raden aan 's morgens bijtijds op te staan. Op deze manier heeft u vandaag de mogelijkheid een stuk van de Panoramaroute af te leggen voordat u op weg gaat naar de lodge in Makalali. Een bezoek aan de Panoramaroute is de omweg absoluut waard. Onderweg komt u veel uitkijkpunten tegen waarbij prachtige watervallen te zien zijn, maar ook de befaamde Blyde River Canyon. Een spectaculair gezicht: deze Canyon is met 26 kilometer in lengte en 800 meter diepte het op twee na grootste ravijn in de wereld. Via Hoedspruit volgt u de weg naar de lodge waar u de komende dagen van de bush zult genieten. Komt u voor drie uur aan dan kunt u direct aansluiten bij de avond gamedrive. De tent waarin u slaapt is werkelijk een plaatje. Geïnspireerd op de verhalen van weleer doet de tent klassiek aan, maar met een knipoog. Het design is eigenzinnig en zeer smaakvol tegelijkertijd. Op de eigen patio vindt u een heerlijke hangmat en de badkamer beschikt over zowel een binnen- als buitendouche. De ranger haalt u vlak voor het diner op, omdat de lodge geen hekken heeft kunnen dieren vrij rondlopen en bestaat er dus een kans dat er dieren in de buurt van de lodge zijn. (Dagafstand totaal circa 290 kilometer)

Naam: Garonga Safari Camp Stijl: tented safari for the soulDag 3: Makalali prive-reservaat

gamedrive kruger

Na een comfortabele nacht wordt u 's morgens gewekt door de ranger: De hoogste tijd om op te staan. Na een snelle kop koffie of thee stapt u in de open Landrover met de andere gasten en de ranger voor de safari. De rangers hier zijn uitstekend getraind en hebben een zeer uitgebreide kennis over de flora en fauna in het gebied. Door hun jarenlange ervaring zijn ze in staat sporen van dieren te vinden en deze vervolgens op te sporen. Het is verbazingwekkend hoeveel dingen de ranger ziet die u zelf compleet over het hoofd ziet. Makalali ligt ver van de grote toeristenstromen zodat het aantal auto's dat in het reservaat tegelijkertijd rondrijdt zeer beperkt is. U heeft dus weinig last van andere 'jagende' bezoekers. Terug in de lodge staat het ontbijt klaar en is het even bijkomen van de ervaringen eerder vandaag opgedaan. Rond vier uur zult u meegaan met de tweede gamedrive van de dag. 

Naam: Garonga Safari Camp Stijl: tented safari for the soul

Dag 4: Makalali prive-reservaat

zwembad prive lodge kruger

De bush roept weer vroeg om een safari. Afhankelijk van het seizoen vertrekt u tussen half zes en zes uur 's morgens voor de eerste gamedrive van de dag. Vandaag gaat u proberen om de 'Big 5' zoveel mogelijk compleet te maken (hoewel er geen buffels in Makalali voorkomen). Uw ogen wennen langzaam aan de bush en u weet nu beter waar op te letten. Misschien bent u vandaag wel de eerste die een leeuw spot slapend onder een boom. Na het ontbijt kunt u met de ranger mee voor een safari te voet. Daarnaast is het natuurlijk lekker om een duik te nemen in het zwembad. 's Middags staat de Landrover weer klaar voor een nieuwe rit in de natuur. De bush in de latere uren van de dag is heel wat anders dan de bush 's ochtends. De omgeving verandert van minuut tot minuut van kleur en het gaat zelfs anders ruiken (kijk niet vreemd op als u ineens aardappelen denkt te ruiken). Terug in de sfeervol verlichte lodge kunt u van een drankje genieten aan de bar, voor het diner begint. Meestal schuiven de rangers aan bij het eten en komen de sterke verhalen naar boven. Voordat u onder de wol kruipt kunt u ook nog een heerlijk 'bushbath' nemen, letterlijk een overdadig bad in de natuur; een onvergetelijke en romantische ervaring. 

Naam: Garonga Safari Camp Stijl: tented safari for the soul

Dag 5: Makalali prive-reservaat - Swaziland / Johannesburg

prive safari Zuid Afrika

De laatste dag in het bushveld is aangebroken. Maar niet voordat dit deel van de Zuid Afrika safari is afgesloten door middel van een laatste ochtend safari. Na de spullen gepakt te hebben en een ontbijt in de lodge is het tijd om de weg te vervolgen. In korte tijd rijdt u terug naar de hoofdweg en de weg in de richting van Swaziland of Johannesburg. Aansluitende stijlmodules zijn 'Bergen en wetlands: Swaziland naar St. Lucia' en 'A view with a room: Swaziland & Phinda'. (Dagafstand circa 460 kilometer)

Deze stijlmodule aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer stijlmodules gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika reizen.

Meer accommodatiefoto's   

   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (niet inbegrepen).

Aanvang

Dagelijks.

In- en exclusief

Inclusief: Hazyview: ontbijt. Makalali: alle maaltijden, lokale dranken en twee gamadrives per dag + éénmaal 'bushbath' + éénmaal 'sleepout' mogelijkheid

Exclusief: autohuur (meer informatie); overige maaltijden; persoonlijke uitgaven en fooien

Game?

In Zuid-Afrika zult u regelmatig het Engelse woord 'game' tegenkomen. U vindt het bijvoorbeeld terug op de menukaart, maar vooral tijdens het ondernemen van safari's. Zo wordt er bijvoorbeeld gesproken over 'gamedrives' en 'gamewalks'. Game is dan ook niets anders dan wildleven. Het is in Zuid-Afrika niet gebruikelijk dat aan wild wordt gerefereerd door middel van het woord 'wildlife'.

Deel deze pagina: