De Kaap, Kruger & Victoria Falls

Voorheen was een samengestelde Zuid Afrika rondreis langs Kaapstad, Kruger National Park en de Victoria watervallen een ingewikkelde puzzel. Met name een goede verbinding naar Zambia bleek vaak niet mogelijk, wat betekende dat er extra overnachtingen ingepland dienden te worden om alles op elkaar aan te laten sluiten. Dit is bij Zuid-Afrika In stijl verleden tijd: we zijn er zeer verheugd over om directe vluchten aan te kunnen bieden tussen luchthaven Kruger en Livingstone in Zambia. Geen vervelende overstap met bijbehorende overnachting in Johannesburg meer; maar 's morgens op gamedrive in de privé-reservaten rondom Kruger en 's avonds alweer met een goed glas in de hand uitkijken over de machtige Zambezi rivier die Zambia doorkruist. Dit alles laten we vooraf gaan met een bezoek aan het mondaine Kaapstad, waar u de eerste dagen door zult brengen na de lange vlucht uit Amsterdam. Aansluitend reist u naar de provincie Mpumalanga voor een verblijf in een privélodge, om de Zuid Afrika rondreis af te sluiten in de buurt van de wereldberoemde romantische watervallen.

Reisduur: 12 dagen, 11 nachten

Reissom: Vanaf € 3359 per persoon (hoog), vanaf € 3139 per persoon (laag)

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Vlucht naar Kaapstad

kaapstad

Vandaag stapt u op het vliegtuig voor een luxe rondreis door Zuid Afrika. De dagvlucht met KLM brengt u in iets meer dan elf uur tijd naar de luchthaven van Kaapstad. Na de douaneformaliteiten en het ophalen van de bagage wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger. Bij deze ontmoeting ontvangt u direct een uitgebreid informatiepakket met routebeschrijvingen en lokale vouchers. Hierna volgt een transfer naar het hotel voor de komende dagen. We hebben een perfect kleinschalig hotel gevonden aan de voet van de Tafelberg, in de rustieke wijk Oranjezicht. Een prima uitvalsbasis de komende dagen voor het bezoeken van onder meer het centrum, het Victoria & Alfred Waterfront en natuurlijk de Tafelberg. De kamer is ruim, maar toch intiem, niet overdadig gedecoreerd maar elegant. De kingsize-bedden zijn extra lang. Verder vindt u in de kamer een flatscreen televisie met DVD-speler, telefoon, een kluisje en airconditioning. Het ontbijt is inbegrepen. 

Naam accommodatie: 2inn1 Kensington Stijl: urban oasis

Dag 2: Kaapstad

kaapstad luxe hotel

Goed uitgerust wacht de volgende morgen een uitgebreid ontbijt in het restaurant van het hotel. Aansluitend zal de auto worden bezorgd waarmee u Kaapstad en omgeving zelf zult gaan verkennen. U heeft dan ook maar liefst drie volle dagen te besteden in één van de mooist gelegen steden in de wereld. Binnen korte afstand van het hotel zijn al een hoop dingen te beleven. Zijn de weersomstandigheden goed, grijp het moment dan gelijk aan voor een bezoek aan de Tafelberg. Met de kabelbaan bent u in ongeveer tien minuten boven en geniet u van een prachtig uitzicht over het Kaapse schiereiland en de stad. Voor de sportieveling is de wandeltocht van een uur of twee naar de top overigens een aanrader. Een tweede niet te missen attractie zijn de tuinen van Kirstenbosch, gelegen aan de oostzijde van de Tafelberg. In deze botanische tuinen is het makkelijk uren rond te dwalen en te genieten van de kleurrijke bloemen en beeldende kunst, ook hier is het heerlijk lunchen of picknicken. Laat u 's avond in het hotel informeren over goede plaatsen om te eten, het personeel maakt graag de nodige reserveringen.

Naam accommodatie: 2inn1 Kensington Stijl: urban oasisDag 3: Kaapstad

lion's head tafelberg kaapstad

Verdere ideeën voor activiteiten in Kaapstad zijn er te over: wat dacht u van een bezoek aan Kaap de Goede Hoop, het meest zuidwestelijke puntje van het Afrikaanse continent? Of wellicht dat op een stralende dag de modieuze stranden van de stad u meer aantrekken. De stranden van Camp's Bay, Clifton of Llandudno zijn dan absoluut plekken die u gezien moet hebben. Vanaf het V&A Waterfront vertrekken dagelijks de veerboten naar Robben eiland, de plaats waar in ballingschap de fundamenten voor het huidige Zuid Afrika gelegd werden. Ook kunt u er tijdens deze luxe Zuid Afrika rondreis voor kiezen een dagje buiten de stad door te brengen. In dat geval is het leuk om een bezoek te brengen aan de niet veel verder gelegen wijnlanden rondom het fotogenieke Stellenbosch. Vanuit de stad liggen Stellenbosch en Franschhoek op slechts een klein uurtje rijden, en waan u zich direct in een andere wereld. 

Naam accommodatie: 2inn1 Kensington Stijl: urban oasis

Dag 4: Kaapstad uThando Community Projects excursie

kaapstad excursie uthando

Om het meeste te halen uit uw verblijf in Kaapstad en uw rondreis door Zuid Afrika plannen we een excursie in die een halve dag duurt. Dit is geen gewone activiteit, maar de uitgelezen kans om in contact te komen met de lokale bevolking van Zuid Afrika. Het uThando initiatief is een reeks van projecten in Kaapstad dat zich richt op de verbetering van de dagelijkse leefomstandigheden van mensen uit de stad. Het werk dat gedaan wordt loop sterk uiteen: milieuprojecten, theater- en danscursussen, maar ook kinder -en bejaardentehuizen. Vandaag zult u een bezoek brengen aan één van deze projecten en maakt kennis met het indrukwekkende werk (en de mensen) dat hier verricht wordt. Het programma van de excursie wisselt elke dag. Meer informatie is te vinden op onze uThando pagina. We kunnen iedereen deze Kaapstad excursie van harte aanraden. Vanavond zult u in hetzelfde hotel overnachten.

Naam accommodatie: 2inn1 Kensington Stijl: urban oasis

Excursie keuze - Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat niet alle smaken hetzelfde zijn. Om deze reden hebben we voor onze reizigers een excursie-keuzemenu samengesteld. Bezoekt u liever een dagje de wijnlanden, gaat u uitwaaien op de woeste Kaap de Goede Hoop, of brengt u een bezoek aan Robbeneiland? Zuid-Afrika In stijl biedt al deze mogelijkheden tijdens uw eigen Zuid Afrika rondreis; één excursie is namelijk inbegrepen in de prijs. U hoeft dus alleen nog maar een keuze te maken uit ons Kaapstad excursie menu.

Dag 5: Kaapstad - Sabi Sands Game Reserve

sabi sands luxe safari

Na van een perfecte start te hebben genoten in Kaapstad en omgeving zult u na vier nachten afscheid nemen van het heerlijke hotel. Vandaag begint u aan een geheel andere ervaring; de komende dagen zullen in het teken staan van natuur en wild, en wel in het befaamde Sabi Sands Game Reserve nabij het immense Kruger National Park. 's Morgens na het ontbijt rijdt u naar de luchthaven van Kaapstad waar de auto ingeleverd wordt. Aansluitend volgt een binnenlandse vlucht naar luchthaven Kruger/Mpumalanga. Aangekomen op dit kleine vliegveld wordt u opgewacht door onze chauffeur en volgt de rit naar het wildreservaat. Wanneer u voor drie uur 's middags aankomt kunt u nog mee met de eerste avond-gamedrive. Na terugkomst van deze avond safari heeft u de tijd om u op te frissen voor het diner. De zeer ruime kamer is voorzien van alle gemakken; zo is er airconditioning, telefoon, zithoek en eigen patio. Vlak voor het diner wordt u opgehaald uit de kamer. Dat klinkt vreemd maar is nodig omdat er geen hekken om de lodge staan. Soms loopt het diner vertraging op, omdat er een olifant door het kamp sjokt. 

Naam accommodatie: Arathusa Safari Lodge Stijl: under African skies

Dag 6: Sabi Sands Game Reserve

luipaard wild safari luxe

Vandaag zult u vroeg op moeten. Zo rond half zes 's ochtends wordt u gewekt door de ranger en is het tijd om te beginnen aan de ochtend gamedrive in Sabi Sands. Een safari  in de morgen heeft een ander karakter dan een avond gamedrive: er is ander wild te zien in een compleet andere sfeer. U stapt in de open Landcruiser en betreedt het park met een aantal andere gasten en de ranger. De rangers zijn veelal opgegroeid in de omgeving en weten alles over wat hier leeft en groeit. Grote kans dat u al een deel van de ‘Big Five’ zult spotten, te weten olifanten, leeuwen, luipaarden, buffels en neushoorns. De tocht wordt halverwege onderbroken voor een lekkere kop koffie middenin de bush. U zult zeker de voordelen ervaren van een safari met een lokale gids: hun ogen zijn getraind op het spotten van dieren die een ander makkelijk mist. Bij terugkomst staat het ontbijt al klaar en kunt u heerlijk nagenieten van de eerste ochtend in het echte Afrika. Tot een uur of vier is het tijd voor ontspanning waarna u deel zult nemen aan de tweede gamedrive van deze dag van uw Zuid Afrika rondreis.

Naam accommodatie: Arathusa Safari Lodge Stijl: under African skies


Dag 7: Sabi Sands Game Reserve

gamewalk zuid afrika safari

Nog een hele dag voor een Afrikaanse safari. Tijdens de ochtendrit zult u merken dat uw ogen steeds beter getraind raken in het opmerken van dieren. Ga de uitdaging aan en kijk of u sneller wild kunt spotten dan de 'tracker' die in een zitje voorop de neus van de auto plaatsneemt. In overleg met de ranger kunt u nu specifiek op zoek gaan naar dieren die u nog niet eerder hebt gezien. Na het ontbijt kunt u weer even rusten: geen overbodige luxe als de wekker zo vroeg gaat! Tijdens de laatste safari gamedrive heeft u misschien nog de kans om een moeilijk te spotten luipaard te zien. De moter van de auto gaat dan uit, de lichten worden gedimd, en iedereen fluistert. En dan is het luisteren... komt er wel of geen actie? Een zeer spannende ervaring. Na een dag vol nieuwe indrukken zult u gegarandeerd goed slapen aan het einde van deze heerlijke dag in Afrika. Uiteraard is er eerst nog een heerlijk diner onder de fonkelende sterrenhemel.

Naam accommodatie: Arathusa Safari Lodge Stijl: under African skies

Dag 8: Sabi Sands Game Reserve - Livingstone - Zambezi Vic Falls Lodge

olifanten excursie vic falls

Met een hoop onvergetelijke safari ervaringen vers in het geheigen zult u vandaag doorreizen naar de eindbestemming van deze Zuid Afrika rondreis: Livingstone in Zambia. We zijn er zeer verheugd over deze luxe Zuid Afrika rondreis zo comfortabel mogelijk te kunnen maken. Voorheen was het niet mogelijk vanaf het Kruger Park direct naar de Victoria Falls te vliegen (u diende eerst naar Johannesburg te vliegen en hier over te stappen). Zuid Afrika In stijl maakt deze stap nu overbodig. Nadat u teruggebracht bent door onze chauffeur naar luchthaven Kruger/Mpumalanga vliegt u in een klein toestel van South African Airways direct naar Livingstone in Zambia. Na het oppikken van de bagage en voorbij de douane, staat er een minibusje klaar om u naar de oevers van de Zambezi te brengen. De lodge is zeer kleinschalig; er zijn maar negen kamers. De lodge beschikt over een uitstekend restaurant, klein zwembad, lounge en bar. De kamers, gebouwd als luxe, ruime chalets, zijn gelegen aan de oever van de rivier. De klassieke chalets doen denken aan vervlogen tijden, maar zijn tegelijkertijd voorzien van alle gemakken.  

Naam accommodatie: David Livingstone Safari Lodge & Spa Stijl: glorious riverside escape


Dag 9: Zambezi Vic Falls Lodge

lodge hotel vic falls

Na het opstaan en een heerlijk ontbijt, heeft u twee volle dagen te besteden in en om de lodge. Het belangrijkste is natuurlijk een bezoek aan de Vic Falls, zo'n 20 kilometer verderop. Een tour naar de Zambiaanse zijde van de watervallen is inbegrepen bij het verblijf in de lodge. Bij de watervallen heeft u alle tijd deze in volle pracht te bewonderen. Het water van de Zambezi stort zich over een breedte van meer dan anderhalve kilometer 100 meter de diepte in: een fenomeen dat nergens anders in de wereld te zien is. Vlak na het regenseizoen bereikt de rivier tussen februari en mei het hoogste waterniveau. De watervallen voeren dan het meeste water af, wat resulteert in waternevel tot wel 600 meter hoog: de bodem van de watervallen is dan ook vaak niet te zien. De beste periode voor een bezoek aan de watervallen is tussen mei en augustus. Er hangt dan niet te veel nevel rond de watervallen, maar de kracht is nog steeds indrukwekkend. Tussen augustus en februari zijn de watervallen het rustigst, maar het blijft, in welke tijd van het jaar dan ook, een indrukwekkend gezicht. Voordeel van de ‘kalme’ maanden is dat wandelen onderaan de waterval mogelijk is. 

Naam accommodatie: David Livingstone Safari Lodge & Spa Stijl: glorious riverside escape

Dag 10: Zambezi Vic Falls Lodge

vic falls zambia

Ook de volgende dag zul u zich niet vervelen. Vanuit de lodge zijn er een aantal activiteiten waaraan u kunt deelnemen. Een absolute aanrader is het maken van een olifantensafari. Hierbij vertrekt u vroeg in de morgen of laat in de middag vanuit de lodge om de natuur in de omgeving vanuit een heel ander perspectief te bekijken. In totaal brengt u ongeveer drie uur door met uw 'eigen' olifant, waarvan één uur daadwerkelijk op de rug van deze grijze reus. Tijdens de rit door de natuur is er grote kans ander wild tegen te komen zoals buffels, zebra's en giraffen. Meerijden door de wildernis hoog op de rug van een olifant is een ervaring die u niet snel vergeet. Wij waren met name onder de indruk van de hartverwarmende interactie tussen olifant en persoonlijke begeleider, maar ook van de intelligentie en vaardigheden van deze dieren. Meedoen aan een olifantensafari kost € 150 per persoon. Vooraf reserveren is zeer aan te raden; de activiteit is populair en daardoor vaak ver van tevoren volgeboekt. Vraag uw Zuid Afrika reisspecialist gerust naar de mogelijkheden, we helpen graag met het makan van de nodige reserveringen.

Naam accommodatie: David Livingstone Safari Lodge & Spa Stijl: glorious riverside escape

Naast de olifanten en de watervallen zijn er legio andere mogelijkheden tijdens het verblijf aan de Zambezi. Zo worden er, tegen betaling, kanotochten ondernomen, helikoptervluchten gemaakt over de watervallen en bootcruises gemaakt met zonsondergang. Voor de avontuurlijken onder ons is er een bungyjump bij de brug nabij de Vic Falls of kan er geraft worden over de Zambezi.

Dag 11 & 12: Livingstone - Johannesburg - retourvlucht Amsterdam

zwembad vic falls olifant

Na de drie nachten in Zambia reist u op de laatste dag terug naar de luchthaven van Livingstone. Ontspannen, maar zeker ook vele indrukken rijker komt u hier 's middags aan. Vanaf Livingstone volgt eerst de vlucht naar Johannesburg. Tenslotte vertrekt in de avond de vlucht naar Amsterdam. 

Deze luxe Zuid Afrika rondreis aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer inspiratie gaat u terug naar het overzicht van luxe rondreizen Zuid Afrika.

Deze rondreis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (inbegrepen), transfers, éénmaal een binnenlandse vlucht en twee regionale vluchten.

Aanvang

Maandag, woensdag en vrijdag.

In- en exclusief

Inclusief: Kaapstad: ontbijt en excursie. Sabi Sands: alle maaltijden; koffie/thee; twee gamedrives per dag. Livingstone: drie maaltijden per dag; één excursie per dag (keuze uit tour Vic Falls, gamedrive, of riviercruise). Binnenlandse vlucht Kaapstad - Kruger/Mpumalanga. Regionale vlucht Kruger/Mpumalanga - Livingstone. Regionale vlucht Livingstone - Johannesburg. Alle transfers. Meet & greet. Routeinformatie. Autohuur categorie C gedurende 4 dagen in Kaapstad.

Exclusief: bijkomende kosten autohuur (meer informatie); entree parken; optionele excursies; intercontinentale vluchten; persoonlijke uitgaven en fooien; visumkosten Zambia.

Victoria Falls

De lokale naam voor de Victoria Falls is 'Mosi-oa-Tunya', wat 'de rook die dondert' betekent. Dr. Livingstone noemde de watervallen Victoria Falls naar toenmalig koningin van het Verenigd Koninkrijk, koningin Victoria. De naam Livingstone keert ook terug in de directe omgeving van de watervallen: normaliter vliegt u naar de plaats Livingstone, aan de Zambiaanse zijde van de watervallen, vanuit Johannesburg. Het is ook mogelijk naar de Zimbabwaanse zijde te vliegen: u vliegt dan op Victoria Falls. Sinds 1989 staan de watervallen op de UNESCO lijst voor beschermd werelderfgoed.

Deel deze pagina: