Kamperen met kinderen. In stijl.

Veel van de privé-lodges in de omgeving van het Kruger Park accepteren geen gezinnen met kinderen, of bieden slechts beperkte verblijfsmogelijkheden voor gezinnen die in Zuid Afrika op safari willen. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen en zijn we er trots op de ideale safari stijlmodule aan te kunnen bieden waarbij ook de kinderen zich prima zullen vermaken. Het Manyeleti privéreservaat bevindt zich buiten de gebaande paden, en beschikt over traditionele safaritenten met schitterende faciliteiten, dit alles in een prettige en informele setting. De vele dieren bevinden zich altijd in de buurt van de lodge; een spannende safari ervaring voor u en uw gezin. Tijdens deze stijlmodule combineert u een verblijf in Manyeleti met een bezoek aan Hazyview en de Blyde River Canyon. Manyeleti is door de jaren heen slechts zeer beperkt ontwikkeld als toeristische bestemming. Dit betekent dat er weinig lodges in het gebied te vinden zijn en u het park veelal voor uzelf zult hebben. Door de vele activiteiten en het bijzonder kindvriendelijke personeel zal iedereen nog lang met veel plezier terugdenken aan 'Kamperen met kinderen. In stijl'.

Reisduur: 6 dagen, 5 nachten

Reissom bij twee personen: Hoogsz. - vanaf € 1259 per volwassene, € 629 per kind (t/m 11 jaar)
Laagsz. - vanaf € 879 per volwassene, € 439 per kind (t/m 11 jaar)

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Johannesburg (of Pretoria) - Hazyview

blyde river canyon zuid afrika

Na het ontbijt zult u vandaag met de huurauto op pad gaan. Doordat de snelwegen van prima kwaliteit zijn zal het links rijden snel wennen. Bij de stad Nelspruit verlaat u de hoofdweg en gaat de rit verder het binnenland in. Onderweg ziet u het landschap veranderen, er verschijnen bergen aan de horizon en alles wordt wat groener. Na een rit van ongeveer vijf uur zal de eerste stop in Hazyview zijn. Een klein stukje buiten het dorp vindt u de accommodatie voor de eerste nacht. Een ruime lodge gelegen aan de rivier de Sabie. Lekker voor de kinderen is dat er maar liefst twee zwembaden te vinden zijn. Het is overigens niet ongebruikelijk dat nijlpaarden zich in de omgeving van de lodge bevinden. De kamer is ruim, met een groot bed en voorzien van vele faciliteiten. 's Avonds is het genieten van een diner in het restaurant van de lodge, u kunt ook zelfstandig op zoek naar een leuk restaurantje in het dorp. Het ontbijt de volgende morgen is inbegrepen. (Dagafstand totaal circa 380 kilometer)

Naam accommodatie: Hippo Hollow Country Estate Stijl: riverside fusionDag 2: Hazyview - Manyeleti Private Game Reserve

kinderen familie safari zuid afrika

Door vanochtend vroeg op te staan heeft u de kans een deel van de Panoramaroute af te leggen voordat u op weg gaat naar de lodge in Manyeleti. Onderweg passeert u veel uitkijkpunten waarbij prachtige watervallen te zien zijn, maar ook de befaamde Blyde River Canyon. Een spectaculair gezicht: deze Canyon is met 26 kilometer in lengte en 800 meter diepte het op twee na grootste ravijn in de wereld. Langs Hoedspruit en Klaserie vervolgt u de weg naar de lodge. Eénmaal in het reservaat is het nog maar een korte afstand naar de lodge. Komt u voor drie uur aan ,dan kunt u vrijwel direct aansluiten bij de avond gamedrive. De tenten waarin geslapen wordt zijn een genot om naar te kijken. Geïnspireerd op de verhalen van Hemingway doet de tent klassiek aan, maar daagt uit door leuke moderne tinten. De vormgeving en inrichting is dan ook een fijnzinnige mix tussen het beste van vroeger en nu. De badkamer heeft zowel een dubbele douche als een handgemaakt, verzonken bad. De ranger haalt u vlak voor het diner op, omdat de lodge geen hekken heeft kunnen dieren vrij rondlopen en is er de kans dat er dieren in de buurt van de lodge zijn. (Dagafstand totaal circa 240 kilometer)

Naam accommodatie: Honeyguide Khoka Moya Safari Camp Stijl: modern hip tentedDag 3: Manyeleti Private Game Reserve

leeuw zuid afrika

Door middel van tromgeroffel wordt uw gezin de volgende morgen al vroeg in de morgen gewekt. Na een kopje koffie of thee neemt u plaats in de open Landrover voor een safari met het gezin. Veel van de rangers komen uit de directe omgeving en zijn uitstekend opgeleid; ze kennen Manyeleti dan ook als hun broekzak en hebben veel bijzondere kennis over alles wat er leeft. Door hun ervaring zijn ze in staat sporen van dieren te vinden en deze vervolgens op te sporen. U zult al snel merken dat de ranger echte 'bush-ogen' heeft en dingen opmerkt waar u zelf snel overheen kijkt. Nu de zon inmiddels alweer redelijk hoog aan de hemel staat is het tijd terug te keren naar de lodge waar het ontbijt na de safari op uw gezin wacht. Na het ontbijt is er de mogelijkheid te voet op pad te gaan met de ranger (niet voor jonge kinderen). De nadruk hierbij ligt op de kleinere dingen in de bush: vogels, insecten en bijzondere planten. In de namiddag zult u meegaan met de tweede gamedrive van de dag. 

Naam accommodatie: Honeyguide Khoka Moya Safari Camp Stijl: modern hip tented

Dag 4: Manyeleti Private Game Reserve

safari kinderen afrika

Ook vandaag wordt u weer vroeg gewekt. Afhankelijk van het seizoen vertrekt u tussen half zes en zes uur 's morgens voor de eerste gamedrive van de dag. Vandaag de kans om de 'Big 5' compleet te maken, dat zal wat makkelijk gaan doordat uw ogen meer aan de bush gewend zijn. Misschien bent u vandaag zelf degene die dat moeilijk te spotten luipaard opmerkt in een boom. Na het ontbijt is het natuurlijk lekker om een duik te nemen in het zwembad. 's Middags staat de Landrover weer klaar voor een nieuwe rit in de natuur. De bush in de latere uren van de dag is heel wat anders dan de bush 's ochtends. De kans om jagende dieren te zien is aanwezig: Als vanzelfsprekend een bijzondere en spannende ervaring voor uzelf en de kinderen. Terug in de sfeervol verlichte lodge is het genieten van een drankje aan de bar, voor het diner onder de sterren begint. Meestal schuiven de rangers aan bij het eten en komen de sterke verhalen naar boven. 

Naam accommodatie: Honeyguide Khoka Moya Safari Camp Stijl: modern hip tented

Dag 5: Manyeleti Private Game Reserve - Swaziland / Johannesburg

kruger safari zwembad

Helaas de laatste dag van uw familie-safari in het bushveld. Maar eerst wordt de reis afgesloten door middel van een laatste ochtend safari met het gezin. Na de spullen gepakt te hebben en een ontbijt in de lodge is het tijd op pad te gaan. In korte tijd rijdt u terug naar de hoofdweg en volgt de weg naar Swaziland of Johannesburg. Aansluitende stijlmodules zijn 'Bergen en wetlands: Swaziland naar St. Lucia' en 'A view with a room: Swaziland & Phinda'. (Dagafstand circa 420 kilometer)

Deze bijzondere stijlmodule aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer bijzondere Zuidelijk Afrika reizen gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika vakanties.

Meer accommodatiefoto's   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (niet inbegrepen).

Aanvang

Dagelijks.

In- en exclusief

Inclusief: logies en ontbijt (Manyeleti: alle maaltijden); twee safariactiviteiten per dag in Manyeleti

Exclusief: autohuur (meer informatie); overige maaltijden; persoonlijke uitgaven en fooien

Deel deze pagina: