A view with a room: Swaziland & Phinda

Om een goede indruk te krijgen van de diversiteit die Zuid Afrika te bieden heeft, mag een bezoek aan Swaziland en KwaZulu-Natal niet ontbreken. Nog niet genoeg gehad van de Zuid Afrikaanse natuur? Deze luxe mogelijkheid, om vanaf het Kruger Park te reizen door Swaziland en Zululand, biedt dat beetje extra om het ultieme natuurgevoel te beleven. Toch zijn er grote verschillen tussen het drogere bushveld van het Kruger Park en de parken van KwaZulu-Natal. Dit is te merken wanneer u zuidwaarts reist; de lucht wordt vochtiger, de vegetatie rijker. Alsof je een ander land binnenrijdt. Tijdens deze module brengt u eerst een nacht door in Swaziland, een ministaat grenzend aan Zuid Afrika en Mozambique. Daarop volgen drie nachten in een bijzonder 'Big Five' privé-reservaat, namelijk Phinda. Dit is een privé-reservaat met een verhaal: het park geldt als schoolvoorbeeld van een uiterst succesvolle samenwerking tussen natuurbescherming en de lokale gemeenschap. De lokale bevolking plukt de vruchten van de toeristische ontwikkeling in het gebied.

Reisduur: 5 dagen, 4 nachten

Reissom bij twee personen: Vanaf € 1649 per persoon (hoog), vanaf € 1209 per persoon (laag)

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Kruger Park Private Reserve - Swaziland

Swaziland

Na de safari bij het Kruger Park vervolgt de reis zich naar Swaziland. Een forse afstand, ruim 300 kilometer. Per huurauto rijdt u naar de grensovergang met het mini-koninkrijk Swaziland. Het oversteken van de grens kost doorgaans niet al te veel tijd, waarna u eenvoudig de weg naar hoofdstad Mbabane volgt. De accommodatie voor de komende nacht ligt in de buurt van het natuurpark Mlilwane, het grootste van Swaziland. Omgeven door bergen en middenin een kleurrijke tuin bevindt zich hier de lodge met een 'country feeling'. De kamers zijn niet bijzonder luxe, maar volstaan prima voor één nacht. Ze zijn voorzien van badkamer, telefoon en televisie. Vanuit de kamer en vanaf het terras heef u mooi uitzicht op de omliggende bergen. Om bij te komen van de autorit kunt u 's middags een frisse duik nemen in het zwembad of één van de nabijgelegen watervallen bezoeken. 's Avonds kunt u heerlijk eten bij kaarslicht of het gezellige haardvuur in het bijbehorende restaurant. (Dagafstand totaal circa 350 kilometer, afhankelijk van lokatie nabij Kruger)

Naam accommodatie: Foresters Arms Hotel Stijl: highland simplicityDag 2: Swaziland - Phinda Private Game Reserve

phinda glass

Het tweede deel van deze module brengt u weer terug in Zuid Afrika. U verlaat Swaziland via de zuidelijke grenspost. Gedurende de tocht begint het landschap geleidelijk te veranderen, de begroeiing wordt dichter en meer bossen maken deel uit van de omgeving. Vlak boven het plaatsje St. Lucia bevindt zich de volgende bestemming: het Phinda reservaat. De wegen naar het park toe zijn in uitstekende staat, en vanaf de grens is de reistijd nog maar kort. De lodge waarin u de komende dagen zult verblijven is uniek. De luxe suite is gebouwd op palen middenin een betoverend woud op eeuwenoude zandgronden. Bij de bouw van de lodge was het de bedoeling de gebouwen op te laten gaan in de omgeving, zodat de impact op de natuur minimaal zou zijn. En dat is uitstekend gelukt. Het resultaat zijn kamers die opvallen door het gebruik van veel glas. Vanuit de suite kunt u uw ogen uitkijken; er is vrijwel 360 graden rondom zicht. De kamer ligt zeer privé verscholen in het bos. 's Middags is er direct na aankomst gelegenheid mee te gaan met een 'gamedrive' in Phinda. Tijdens de Phinda safari komt u veel diersoorten tegen, waaronder de Big Five, maar het park staat met name bekend om de uitzonderlijke hoeveelheid vogelsoorten die hier te vinden zijn. Zo’n 400. (Dagafstand totaal circa 330 kilometer)

Naam accommodatie: Phinda Forest Lodge Stijl: pristine forest glasshouse

Dag 3: Phinda Private Game Reserve

gamedrive Phinda

Vandaag staat u op tijd op. Na een kop koffie, gaat u per open Landrover het reservaat in. Phinda staat vooral bekend om de prima mogelijkheden jachtluipaarden, leeuwen en nyala's (een antilopensoort die veel in bosrijke gebieden voorkomt) te zien. Zelf zagen we de moeilijk te  vinden zwarte neushoorn. De uitstekend getrainde rangers kennen het gebied tot op de vierkante centimeter precies en zijn zo in staat je de mooiste plekjes te laten zien. Na terugkomst volgt een uitgebreid, heerlijk ontbijt en heeft u tijd om te ontspannen. Daarvoor kunt u terecht in het zwembad voor een duik, in de kleine bibliotheek voor een goed boek, of in uw suite voor een middagdutje. In de loop van de middag is het tijd voor de tweede gameactiviteit van de dag. Het leuke van Phinda is, dat naast de reguliere gamedrives, u ook kunt kiezen voor een aantal speciale activiteiten in het reservaat. Zo kunt u bijvoorbeeld een boottocht maken over de rivier de Mzinene. Onwerkelijk, om een rivier af te varen tussen de nijlpaarden en krokodillen, terwijl de zon zakt. Op zoek naar iets meer actie? U kunt de tocht ook per kano afleggen, onder begeleiding. Bij terugkomst wacht een heerlijk diner in de traditionele boma. 

Naam accommodatie: Phinda Forest Lodge Stijl: pristine forest glasshouseDag 4: Phinda Private Game Reserve

phinda forest

Vandaag nog een hele dag tot de beschikking om Phinda te leren kennen. Na een goede nachtrust in de suite vertrekt in de morgen een gamedrive door het park. Zo krijgt u de kans om, in overleg met de ranger, op zoek te gaan naar de dieren die u gisteren niet hebt kunnen zien. Ook zal er aandacht zijn voor de kleinere dingen in de bush, zoals vogels, struiken en bomen. Wanneer u nog niet heeft deelgenomen aan de boottocht of het kanoën op de rivier dan heeft u daar deze middag nog de tijd voor. Optioneel (tegen bijbetaling) kunt u met een klein vliegtuigje de nabijgelegen adembenemende kustlijn verkennen. Maar ook snorkelen, duiken, paardrijden, vissen of een bezoek te brengen aan een lokaal Zulu-dorp behoren tot de mogelijkheden. Vanavond wacht het laatste diner in de lodge, dat op zoveel mogelijk verschillende plaatsten plaatsvindt. Bijvoorbeeld onder de sterrenhemel in de natuur of aan de rand van het zwembad.

Naam accommodatie: Phinda Forest Lodge Stijl: pristine forest glasshouse

Dag 5: Phinda Private Game Reserve - Durban / Drakensbergen

vogels zuid afrika

Na de laatste gamedrive in de morgen en het ontbijt is het tijd om de koffers weer te pakken. Via de toegangsweg naar het park zit u binnen korte tijd weer op de hoofdweg tussen Durban en Johannesburg. Vanuit Phinda zijn er twee mogelijkheden de reis voort te zetten. Heeft u de tijd en zin in actie? Dan is het aan te raden een bezoek te brengen aan de immense Drakensberg door middel van de stijlmodule 'De Drakensberg: naar het dak van Zuid Afrika'. Ook kunt u de reis tot een einde brengen. Vanuit Durban vliegt u dan terug naar Amsterdam (via Johannesburg). Een derde optie is om verder te reizen in de richting van Kaapstad via de Tuinroute. Kijk voor een verlenging via Port Elizabeth bij 'Dorpen van de Tuinroute'. (Dagafstand naar Durban circa 275 kilometer, naar de Drakensberg circa 460 kilometer)

Deze bijzondere Phinda stijlmodule aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer bijzondere Zuidelijk Afrika reizen gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika vakanties.

Meer accommodatiefoto's   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (niet inbegrepen).

Aanvang

Dagelijks.

In- en exclusief

Inclusief: logies en ontbijt (Swaziland); logies en alle maaltijden + lokale dranken (Phinda); twee gamedrives per dag (Phinda)

Exclusief: autohuur (meer informatie); overige maaltijden Swaziland; persoonlijke uitgaven en fooien; optionele excursies

Deel deze pagina: