Klassieke treinreis: Zuid Afrika naar Vic Falls

Dit is één van de grote klassieke treinreizen uit de geschiedenis. Door velen beschreven, maar door weinigen beleefd. De ‘Pride of Africa’ hoort in het rijtje van de Orient-Express en de Transsiberië-Express en stamt uit de negentiende eeuw. De tijd van Kruger en de goudkoorts. Sinds een aantal jaar is het weer mogelijk deze historische reis te maken langs de mooiste plekjes in Zuidelijk Afrika met als eindbestemming de legendarische Victoria Falls in Zimbabwe. Deze treintocht is, naar onze mening, veruit de beste manier om naar dit natuurwonder te reizen. Laat u meevoeren in de luxe van een hobbelende trein die dwars door het Afrikaanse landschap snijdt. Door de introductie van nieuwe, kleinere, suites is meereizen met de meest luxe trein van de wereld een betaalbare optie geworden. De reis van Pretoria naar Victoria Falls duurt drie dagen, waarbij u twee nachten aan boord van de Rovos trein slaapt. Uiteraard is het ook mogelijk de treinreis te beginnen in Zimbabwe. Op deze manier kunt u deze treinreis prima combineren met één van onze andere modules die beginnen vanuit Johannesburg / Pretoria of Victoria Falls.

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten

Reissom bij twee personen: Vanaf € 1419 per persoon

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Pretoria - Mafikeng (grens) - nachttrein

rovos trein zuid afrika

Zo rond tien uur 's morgens stapt u aan boord van de meest luxe trein ter wereld. Dit gebeurt op het privé-station van Rovos Rail in Pretoria. Wanneer u een beetje op tijd ter plaatse bent kunt u nog een collectie oude stoomlocomotieven bewonderen die deze elegante manier van reizen nog eens benadrukt. Voor zover mogelijk tijdens de reis worden overigens stoomlocomotieven nog steeds ingezet. Op elke treinreis met Rovos Rail gaat minimaal één restauratiewagon en een loungewagon mee. De laatste wagon is een panoramawagon, waarvandaan u alle kanten zicht hebt. Uw eigen suite is er één van een nieuw type; de 'Pullman' suite, waarvan er vijf in een wagon te vinden zijn. De suites zijn compleet en sfeervol ingericht. De oppervlakte van de Pullman suite bedraagt zeven vierkante meter. Overdag is de kamer uitgerust met een comfortabele bank, in de avond wordt deze voor u omgebouwd naar een luxe tweepersoonsbed. Ook is er een kleine badkamer met een eigen douche. Overige faciliteiten zijn een klein kluisje, airconditioning en een mini-bar. 

Naam accommodatie: Rovos Rail Pullman suite Stijl: colonial rail away deluxeDag 2: Nachttrein - Plumtree (grens) - nachttrein

dineren rovos trein

Vandaag alle tijd voor ontspanning. De trein stopt deze tweede dag niet. 's Morgens wordt het ontbijt geserveerd in de restauratiewagon. Deze speciaal gerestaureerde wagons zijn een fenomeen op zich en vaak van de grond af opgebouwd. Nu, in volle luister hersteld, heeft de wagon een prachtig Victoriaans interieur. Neem na het ontbijt bijvoorbeeld lekker de tijd om een boek te lezen in uw eigen suite. Ook is het aardig om een wandeling te maken door de trein en kennis te maken met de (vaak interessante) medepassagiers. Of geniet simpelweg van het landschap vanuit de panoramawagon aan het einde van de trein. Na deze dag van rust zal om 8 uur 's avonds het formele diner plaatsvinden. Het eten zelf is van de hoogste kwaliteit, waarbij het accent ligt op lokale ingrediënten en gerechten. De gerechten met wild zijn aanraders.

Naam accommodatie: Rovos Rail Pullman suite Stijl: colonial rail away deluxeDag 3: Nachttrein - Victoria Falls

rovos vic falls

Op de derde dag hangt er wat spanning in de lucht, de Victoria Falls komen nu bijna in zicht. Nog even genieten van de laatste momenten aan boord. Om vijf uur 's middags rijdt de trein het station van Victoria Falls binnen. In de verte ziet u de watervallen al liggen. Hier komt dit deel van uw Rovos treisreis ten einde. We raden aan in ieder geval minimaal twee nachten in Victoria Falls te blijven, we helpen graag bij het vinden van een goed hotel. Ook kunt u aan de andere kant van de grens in Zambia overnachten door middel van onze bijzondere module 'Eilanden op de Zambezi: Victoria Falls'. Op deze manier heeft u voldoende tijd de watervallen en andere bezienswaardigheden in de omgeving te ervaren. Na het bezoek aan de watervallen vliegt u dan eenvoudigweg terug richting Johannesburg. U kunt deze treinreis ook starten bij de Victoria Falls.

Deze bijzondere Rovos Rail reis aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer bijzondere Zuidelijk Afrika reizen gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika vakanties.

Meer accommodatiefoto's   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per klassieke trein

Aanvang

Afhankelijk van vertrekstaat trein

In- en exclusief

Inclusief: logies; alle maaltijden; alle dranken; 24uurs roomservice

Exclusief: persoonlijke uitgaven en fooien; visumkosten Zimbabwe (circa US$ 50 per persoon); regionale vlucht Victoria Falls/Livingstone - Johannesburg (of v.v.)

Deel deze pagina: