Per spoor door de wereld in een land

Van alle manieren om te reizen, steekt er één met hoofd en schouders boven de rest uit. Per trein een land of werelddeel verkennen is luxe, ontspannen en voert u dwars door de natuur. In Kaapstad begint een treinroute die bekend staat als de ‘Pride of Africa’, gerund door Rovos Rail. De klassieke Zuidelijk Afrika treinreis voert via Pretoria in Zuid Afrika en de Victoria Falls in Zimbabwe tot Tanzania. De treinsporen stammen uit de tijd van de goudkoorts in de negentiende eeuw en dit type treinreis was enkel te veroorloven voor de allerrijksten. Met de introductie door Rovos Rail van een kleiner type suite is de meest luxueuze trein van de wereld een stuk betaalbaarder geworden. De meest populaire route loopt van Kaapstad naar Pretoria: Een tocht van 48 uur waarin 1600 kilometer wordt afgelegd. Deze 'once in a lifetime'-treinreis door Zuid Afrika is prima te combineren met één van de andere modules waarbij u in Kaapstad begint en eindigt in Johannesburg.

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten

Reissom bij twee personen: vanaf € 1239 per persoon

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Kaapstad - Matjiesfontein - nachttrein

rovos rail

Nadat iedereen is verzameld op het station van Kaapstad is het tijd om aan boord te gaan en de trein te verkennen. Afhankelijk van het aantal passagiers zijn er één of meerdere restauratie- en loungewagons. De ‘Pullman’ suite waarin u slaapt de komende dagen is compleet en sfeervol ingericht. Er passen vijf van zulke suites in één wagon, en van elke suite bedraagt de totale oppervlakte zeven vierkante meter. Overdag is de kamer uitgerust met een comfortabele bank, in de avond wordt deze omgebouwd tot een luxe tweepersoonsbed. Eveneens is er een kleine badkamer met een eigen douche. Om 11 uur vertrekt de trein en gaat uw Rovos Rail treinreis van start. Het eerste deel worden de wagons door een authentieke stoomlocomotief voortgetrokken, maar om praktische redenen wordt deze al snel vervangen door een diesellocomotief. De eerste etappe voert richting Matjiesfontein waar de trein 's middags aankomt. Hier bezoekt u dit vriendelijke dorp. Het lijkt alsof u 100 jaar terug in de tijd stapt. Na een uurtje vertrekt de Rovos trein weer en wordt het diner geserveerd. Gedurende de nacht zal de trein verder rijden in de richting van Pretoria.

Naam accommodatie: Rovos Rail Pullman suite Stijl: colonial railaway deluxeDag 2: Nachttrein - Kimberley - nachttrein

rovos rail personeel

’s Ochtends wacht het ontbijt in één van de restauratiewagons. Deze wagons zijn een fenomeen op zich, vaak compleet van de grond af heropgebouwd. Het resultaat is een in Victoriaanse stijl gedecoreerde wagon met veel teakhouten elementen. Romantiek pur sang. Tijdens de rit passeert u onder meer de spectaculair uitziende 'Hexrivierberge' en ziet u het droge landschap van de semi-woestijn de 'Karoo' voorbijtrekken. In de loop van de middag komt de trein in Kimberley aan. Kimberley is de voormalige diamanthoofstad van de wereld. Vanuit het centrum volgt een excursie per elektrische tram naar het diamantmuseum en de 'Big Hole': het grootste door mensen gegraven gat ter wereld. Dit onlangs opgeknapte en uitgebreide museum geeft een goed beeld van de diamantwinningindustrie van de vorige eeuw. Na afloop vertrekt de trein voor het laatste deel van de treinreis met Rovos Rail. Voor het diner wordt de tijd gegeven u gepast te kleden: De diners zijn namelijk formeel.

Naam accommodatie: Rovos Rail Pullman suite Stijl: colonial railaway deluxeDag 3: Nachttrein - aankomst Pretoria

pretoria Rovos Rail station

Via Johannesburg arriveert de trein rond 12 uur op het eigen station van Rovos Rail in Pretoria. Hier neemt u afscheid van de andere passagiers en het personeel, en is er tijd om nog een paar laatste foto’s van de trein en het station te schieten. En dan komt er aan de prachtige Rovos Rail treinreis door Zuid Afrika een einde. Na een nacht in Pretoria kunt u vervolgens verder reizen door middel van één van onze stijlmodules naar de privé-reservaten nabij het Kruger Park. Neem een kijkje bij bijvoorbeeld 'Kamperen In stijl' en 'De grote vijf: Intiem en dichtbij in Sabi Sand'.

Deze stijlmodule met Rovos Rail aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer stijlmodules gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika reizen.

Meer accommodatiefoto's   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per klassieke trein.

Aanvang

Zie hiervoor de vertrekstaat.

In- en exclusief

Inclusief: alle maaltijden, lokale dranken en excursies

Exclusief: persoonlijke uitgaven en fooien

Deel deze pagina: