De Drakensberg: naar het dak van Zuid-Afrika

De oostelijke grens van het mini-koninkrijk Lesotho wordt gevormd door de Drakensberg. Het landje wordt geheel omsloten door Zuid Afrika, met bergtoppen boven de 3000 meter is dit de hoogste bergketen van Zuidelijk Afrika. Deze uitgestrekte speeltuin voor outdoor-enthousiastelingen biedt bij uitstek de gelegenheid om de auto uit te stappen en in actie te komen. In vijf dagen tijd krijgt u twee verschillende plaatsen te zien in de Drakensberg en reis je in het noordelijke en middendeel van de 'Berg'. Eveneens is er de mogelijkheid een excursie te maken naar de Sani Pass: de enige verbindingsweg tussen de twee landen over de bergen. Niet een stijlmodule voor reizigers op zoek naar entertainment, shoppingcentra en drukke steden. In plaats daarvan biedt deze Drakensberg reis rust, spectaculaire uitzichten, prima eten, vriendelijke mensen en bovenal perfecte mogelijkheden om te wandelen.

Reisduur: 5 dagen, 4 nachten

Reissom bij twee personen: Vanaf € 409 per persoon

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: St. Lucia / Phinda - Drakensberg noord

Drakensberg luxe reis Zuid Afrika

Met een behoorlijke afstand voor de boeg vertrekt u uitgerust uit St. Lucia of Phinda. U doorkruist de provincie KwaZulu-Natal en passeert onderweg een aantal weides die begin twintigste eeuw als slagveld dienden voor de boerenoorlogen. Bij die oorlogen vochten Engelse kolonisten met de Afrikaners, de afstammelingen van de Nederlandse kolonisten, over de macht in Zuid Afrika. Het is een mooi gezicht de bergtoppen vanuit de verte steeds dichterbij te zien komen. De eerste dagen verblijft u in het noordelijke deel van het gebied, in een sfeervolle accommodatie met uitzicht op een bergketen die om zijn vorm het 'amphitheater' wordt genoemd. U bevindt zich bovendien op korte afstand van het Royal Natal Drakensberg Park. Rust, comfort, en vooral ruimte zijn hier de sleutelwoorden. De accommodatie is als een lodge opgezet: Er is een centraal gebouw, waar onder andere de receptie en een restaurant te vinden zijn. U overnacht in één van de veertien cottages. De suites zijn ruim en allen hebben een prachtig uitzicht over het amphitheater. Er is een kleine manege bij de lodge waar u terecht kunt voor een tocht te paard (ook voor absolute beginners). Het ontbijt en diner zijn ingegrepen. (Dagafstand circa 460 kilometer)

Naam accommodatie: Montusi Mountain Lodge Stijl: clean air spaciousnessDag 2: Drakensberg noord

wandelen hiken Drakensberg Zuid Afrika

Na het ontbijt genoten te hebben en de frisse berglucht te hebben opgesnoven, heeft u een luxeprobleem. Wat te doen? Er zijn mogelijkheden te over: wandelen, paardrijden, mountainbiken, vissen of misschien liever een culturele excursie. Het kan allemaal. Absolute aanraders zijn de Drakensberg wandelexcursies die vanuit de lodge georganiseerd worden, die behoorlijk intensief kunnen zijn. Er worden meerdere opties geboden voor een bezoek aan het amphitheater. De leukste optie, wat ons betreft, vertrekt uit Royal National Park en duurt ongeveer vijf en een half uur. Deze wandeling, onder begeleiding van vakkundige gidsen die veel over het park kunnen vertellen, concentreert zich op het lagere gedeelte van het amphitheater. De gidsen nemen u mee naar de Tugela kloof (uitgeslepen door de Tugela rivier), op en neer is het circa veertien kilometer wandelen. Onderweg komt u door een korte tunnel waar doorheen gekropen moet worden, beklimt u een touwladder en klautert u over grote rotsen in het midden van de kloof. Mocht u het warm hebben gekregen, dan kunt u onderweg een verfrissende duik nemen in een bergmeertje. Neem een handdoek mee! Aan het eind van de dag keert u vermoeid maar voldaan terug naar de lodge. 

Naam accommodatie: Montusi Mountain Lodge Stijl: clean air spaciousness

Dag 3: Drakensberg noord - Drakensberg midden

uitzicht bergen Drakensberg

Met nog wat gezonde spierpijn in de benen gaat de luxe Drakensberg reis verder naar het middengedeelte van de Drakensberg. Na het ontbijt rijdt u dwars door de 'Berg' zuidwaarts. De mooie, luxe accommodatie voor de komende dagen bevindt zich aan de voet van de Sani Pass, de verbindingsweg tussen Zuid Afrika en Lesotho. Ook hier zijn weer veel activiteiten mogelijk. De kamers zijn klassiek en elegant ingericht, zeer romantisch. 's Nachts zult u gegarandeerd heerlijk slapen in de kingsize bedden. Ook is er een complete badkamer, televisie, koffie/theefaciliteiten en heeft iedere kamer een waanzinnig uitzicht op de bergen. Activiteiten variëren van wandelingen in de omgeving, paardrijden, mountainbiken of een vlucht maken in een micro-light vliegtuigje. Een perfecte dag begint door middel van het inbegrepen ontbijt. (Dagafstand circa 300 kilometer)

Naam accommodatie: Qambathi Mountain Lodge Stijl: classic mountain retreat


Dag 4: Drakensberg midden

sani pass Zuid Afrika Lesotho

Vandaag heeft u een volledige dag te besteden in dit gedeelte van de Drakensberg. Reis naar de top van de Sani Pass die door de gunstige ligging van het hotel dé plek is om een excursie te maken, vandaar dat we deze alvast hebben ingepland. Ontoegankelijk voor normale auto's, kunt u mee met een Drakensberg excursie met behulp van een goede chauffeur en een auto met vierwielaandrijving. De Sani Pass is werkelijk een magnifieke bergpas en een attractie op zich. Eenmaal door de Zuid Afrikaanse grenspost aan de voet van de bergpas navigeert de chauffeur de auto langzaam omhoog. Onderweg ziet u het landschap steeds barrer worden. Bovenop aangekomen wacht de grenspost van Lesotho (neem het paspoort dus mee) en vindt u een opmerkelijk restaurant. Welkom in het hoogstgelegen restaurant van Zuid Afrika. Geniet hier van een kop koffie terwijl u uitkijkt over Lesotho aan de ene kant en Zuid Afrika aan de andere kant. In de loop van de middag teruggekomen is er tijd voor ontspanning, gevolgd door het diner in het restaurant van het hotel. 

Naam: Qambathi Mountain Lodge Stijl: classic mountain retreat

Dag 5: Drakensberg midden - Durban

interieur hotel Drakensberg

Deze luxe Drakensberg reis komt vandaag ten einde. Na het ontbijt neemt u afscheid van de indrukwekkende 'barrière van speren'. De weg vervolgt zich in zuidoostelijke richting, naar de stad Durban aan de kust. Na een nacht in de stad komt de Zuid Afrika reis eventueel ten einde en vliegt u terug via Johannesburg naar Amsterdam. Verdere reismogelijkheden zijn er vanaf Port Elizabeth waar de stijlmodule 'Dorpen van de Tuinroute' begint. Een korte vlucht vanuit Durban brengt u hier naartoe. (Dagafstand circa 220 kilometer)

Deze stijlmodule aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer stijlmodules gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika reizen.

Meer accommodatiefoto's   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (niet inbegrepen).

Aanvang

Dagelijks.

In- en exclusief

Inclusief: logies en ontbijt; Sani Pass excursie

Exclusief: autohuur (meer informatie); overige maaltijden; persoonlijke uitgaven en fooien

Deel deze pagina: