De Cederberg: plaats met een ziel

Vlak boven Kaapstad ligt, verscholen in het ruige landschap van de Cederberg, een reservaat met een uitstekende lodge. De grote toeristenstromen voeren niet langs de Cederberg. Dit roodoranje, droge landschap verrast met immense open vlaktes, diepe ravijnen en spectaculaire watervallen die zich aan u openbaren tijdens de verschillende wandeltochten die hier te maken zijn. Vanaf de zandweg die door het gebied ter grootte van de provincie Zeeland leidt, zou u nooit kunnen bedenken wat er allemaal aan natuurschoon te zien is zodra u te voet het gebied verkent. In drie dagen tijd komt u hier volledig tot rust. Naast het landschap zijn in de Cederberg verschillende plant- en diersoorten te ontdekken, zoals zebra’s en springbokken. De omgeving is bovendien een eeuwenoud jachtgebied van de oorspronkelijke bewoners, de San. In het reservaat zijn rotstekeningen te vinden van de San, sommige meer dan 10.000 jaar oud.

Reisduur: 3 dagen, 2 nachten

Reissom bij twee personen: Vanaf € 569 per persoon (hoog), vanaf € 419 per persoon (laag)

Reisperiode: Gehele jaar

Dag 1: Kaapstad - Cederberg Wilderness Reserve

reis luxe Cederberg Zuid Afrika

Het is een uur of drie rijden van Kaapstad naar de Cederberg. Reis onderweg langs dorpen als Piketberg, Citrusdal en Clanwilliam. Naarmate u dichterbij de eindbestemming komt, verandert het landschap: van open en wijds naar droger en bergachtig. Nadat u bent ingecheckt bij de lodge is er tijd voor ontspanning. Een duik in één van de natuurlijke rotsmeertjes in de buurt van de lodge is daarvoor de uitgelezen mogelijkheid. Om een uur of vier 's middags kunt u deelnemen aan een avondrit door het reservaat in een open Landrover. Met een gids ontdekt u het gebied en gaat u op zoek naar het aanwezige wild. Er leven in de Cederberg onder meer bontebokken, Kaapse zebra's, gemsbokken en wildebeesten. Als de zonsondergang intreedt, wordt het tijd om met een drankje plaats te nemen in een luie stoel. Wanneer de zon ondergaat in dit gebied kleuren de rotsen als de zon, een zeldzaam mooi gezicht. Na de eerste dag, die afgesloten wordt met een uitgebreid diner, kunt u voldaan de kamer opzoeken. De luxe kamers zijn uitgerust met mini-bar, privépatio, airconditioning, en ruime badkamer met aparte douche en bad. Het ontbijt is inbegrepen. (Dagafstand totaal circa 270 kilometer)

Naam accommodatie: Bushmans Kloof Stijl: spirituele luxeDag 2: Cederberg Wilderness Reserve

Cederberg uitzicht bergen Zuid Afrika

Vandaag heeft u 's morgens twee mogelijkheden; beny u bereid vroeg op te staan, dan kunt u rond 8 uur mee met een excursie waarbij een aantal van de mooiste rotstekeningen in het gebied te zien zijn. Slaapt u liever uit? Dan is er een lui-lekker alternatief. Rustig opstaan, een moment kuieren over het terrein van de lodge en dan een bezoek aan de organische tuin. Er zijn spa- en massagefaciliteiten aanwezig. Maak een afspraak en laat u verwennen. Rond het middaguur heeft u de mogelijkheid alsnog iets actiefs te doen. Zo kunt u met de ranger gaan wandelen in het Cederberg reservaat, vogels kijken, vissen, schilderen of kanoën. Wilt u écht actief? Dan kunt u mountainbiken of boogschieten. Na terugkomst is er tijd voor diner. Het personeel maakt er een kunst van, als het weer het toelaat, elke avond op een aparte buitenlocatie een maaltijd te verzorgen.

Naam accommodatie: Bushmans Kloof Stijl: spirituele luxeDag 3: Cederberg Wilderness Reserve - Kaapstad

lodge Cederberg Zuid Afrika

Na een goede nachtrust kunt u 's ochtends nog een laatste excursie doen. Daarna wordt het tijd om afscheid te nemen van de Cederberg, een plek die u nooit meer zult vergeten. Met de spullen gepakt en na de brunch is het zo rond twaalven tijd om terug te rijden in de richting van Kaapstad. U heeft ruim de tijd om u klaar te maken voor de nachtvlucht naar Amsterdam, of om het volgende deel van je Zuid Afrika reis aan te vatten. Is de Westkaap het startpunt van uw Zuid Afrika reis, dan zijn 'Proef Afrika: Wijn & walvissen' of 'Dorpen van de Tuinroute' goed aansluitende stijlmodules. (Dagafstand totaal circa 270 kilometer) 

Deze stijlmodule aanvragen kan door middel van het aanvraagformulier. Voor meer stijlmodules gaat u terug naar het overzicht van luxe Zuid Afrika reizen.

Meer accommodatiefoto's   


Deze reis aangeboden door:

Vrijblijvende offerte

Vraag een offerte aan voor deze reis

Meer informatie

Vervoer

Tijdens deze reis vervoert u zich per huurauto (niet inbegrepen).

Aanvang

Dagelijks.

In- en exclusief

Inclusief: alle maaltijden; high tea; twee activiteiten per dag

Exclusief: autohuur (meer informatie); dranken; persoonlijke uitgaven en fooien

Deel deze pagina: